AVDAN KÖYÜNÜN FERYADINI  BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DUYDU

AVDAN KÖYÜNÜN FERYADINI BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DUYDU

Geçtiğimiz hafta gazetemizi ziyaret ederek köyünün alamadığı hizmetlerden şikâyet eden, köyü kendi imkânları ile çizdirmiş olduğu projesinin bile...

A+A-

Geçtiğimiz hafta gazetemizi ziyaret ederek köyünün alamadığı hizmetlerden şikâyet eden, köyü kendi imkânları ile çizdirmiş olduğu projesinin bile bir yıldan beri işleme konmadığını, sulama göletine kurulacak olan 70 Bin liralık bir su pompasının halen alınmadığını, yaklaşık üç yıl önce Bilecik İl Özel İdaresine kapalı sistem sulama kanallarının yapılması için müracaat ettiğini, Bilecik İl Özel İdaresinin bu projeyi DSİ Bölge müdürlüğüne havale ettiğini fakat buradan da bir ses çıkmadığını, Ne Bilecik İl Özel idaresinin, ne İl Genel Meclisi Üyelerinin dertlerine derman olmadığı konularında açıklama yaparak, “FERYADIMIZI KİM DUYACAK” diye seslenen Osmaneli Avdan köyü muhtarının sesini Bursa Büyükşehir Belediyesi duymuş.avdan-koyu-yol-calismasi-(4).jpgGeçtiğimiz Perşembe günü Avdan köyümüzü Osmaneli Haber Gazetesi olarak ziyaret ettik. Ziyaret esnasında köyün içinde çalışan ve köyün yollarını yapan iş makinelerini görünce, “Herhalde Bilecik İl Özel İdaresi Avdan Köyünün feryadını duymuş olmalı ki, köyün yolları yapılıyor dedik”. Avdan köyü Muhtarı Erdoğan Kara, bir iş dolayısıyla köy dışında olduğundan, köy sakinleri ile sohbet ettik.  Köy sakinlerinden Kemal Bozkurt, “İş makineleri yaklaşık 10 günden beri bizim köyümüzün yollarını yapıyor. Zannetmeyin ki Bilecik İl Özel İdaresinin makineleri, bunlar Bursa Büyük Şehir Belediyesinden geldiler ve bizim yollarımızı yapıyorlar” dedi.

avdan-koyu-sakinleri.jpg

Daha sonra Köy İhtiyar heyetinden Eşref Uysal’a ulaştık ve kendisiyle köyün sorunları hakkında konuştuk. Aza Eşref Uysal, “Biz Bilecik İli Osmaneli İlçesinin Avdan köyü olarak maalesef Bilecik’ten istenilen yardımları ve hizmetleri alamıyoruz. Köyümüz Bilecik Bursa sınırında olduğundan herhalde Bilecik’li yetkililer bizleri burada unuttular. Gördüğünüz gibi köyümüzün yollarını Bursa Büyükşehir Belediyesinin ekipleri yapıyorlar. Yenişehir’e bağlı ve komşumuz olan Eğerce köyü ile bağlantı yolumuzu, yine İznik ile köyümüzün bağlantı yolunu Bursa Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Osmaneli, Düzmeşe, Çiftlik tarafından yani Bilecik il sınırlarından geldiğiniz zaman köyümüzün yollarını görmüşsünüzdür. Ne bir bakım var, ne de bir genişletme çalışması. Kış ayları gelince bazen Osmaneli ile ulaşımımız tamamen kesiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi sadece köyler arasındaki yolu yapmakla da kalmadı, köyümüzün içini de sıcak asfalt ile kapladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve burada çalışan arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Avdan köyü olarak Bursa Büyükşehir Belediyesinden çok memnunuz” dedi. Köyleri için yapmak istedikleri hizmetlerin ne hikmetse Bilecik’ten bir türlü çıkmadığını söyleyen Köy Azası Eşref Uysal, “Avdan köyü sınırda olduğu için Bilecik ve Osmaneli’li yetkililer bizleri herhalde unuttular. Diğer köylere yatırım yapmak için para her zaman bulunuyor, fakat Avdan Köyüne gelince ne hikmetse Devletin paraları bitiyor” dedi.

avdan-koyu-goleti-(2).jpg

Köyünün çok verimli arazileri olduğunu, meyve ve sebze yetiştirdiklerini, bunun için de küçük de olsa bir gölet yapıldığını söyleyen Köy Azası Eşref Uysal, “Gölet yapıldı fakat sulama kanalları yapılmadı. Biz köy olarak Bilecik İl Özel İdaresine müracaat ettik, İl Özel İdaresi DSİ Bölge müdürlüğüne sevk etti. Biz köylüler olarak yaz başında kendi ellerimizle 2 Kilometrelik boruları döşüyor, kış gelirken de kaldırıyoruz. Üç yıldan beri de bu projemize halen bakılmadı. Göleti besleyecek olan bir su kaynağımız var. Buraya su pompası konması gerekiyor, tahminen 70 Bin liralık bir pompa. Müracaatımız var halen konmadı. Bizler konuştuğumuzda birileri kızıyorlar. Bizler bu memleketin insanları, bu ülkenin vatandaşları değimliyiz. Bizlerde askerliğimizi yapıyoruz, vergilerimizi veriyoruz. Avdan köyü Bilecik İlinin Osmaneli İlçesinin bir köyü değil mi? Gözümüz yok memleketimin bütün köylerine hizmet gitsin, fakat eşit olarak gitsin. Diğer köylere her türlü hizmet giderken,  Avdan köyünün üvey evlat muamelesi görmesi bizleri gerçekten üzüyor” dedi.

avdan-koyu-yol-calismasi-(3).jpg

Köylerine çok amaçlı kullanmak üzere yaklaşık bir yıl önce yaptırdıkları kapalı alan projesini Bilecik İl Özel idaresine teslim ettiklerini, bir yıldan bu yana proje ile ilgili hiçbir ses çıkmadığını söyleyen Köy azası Eşref Uysal, “Biz bundan sonra köyümüze yapılacak olanları herhalde Bursa Büyükşehir Belediyesinden isteyeceğiz galiba. Baksanıza Bilecik’e bağlı bir köyün yolunu bile Bursa Büyükşehir Belediyesi yapıyorsa, Bilecik İl Özel idaresinin umurunda olmuyorsa, yapacak başka bir şeyimiz yok demektir. Eğer bizi gözden çıkardılarsa, bağlasınlar İznik’e biz buna razıyız. Hiç olmazsa köyümüze hizmet gelir” dedi.

avdan-koyu-yol-calismasi-(1).jpg

Ziyaret ettiğimiz Avdan Köyünün yollarını Bursa Büyükşehir Belediyesi yapıyor fakat diğer sorunlarını kim çözecek hala meçhul. Bilecik’in makamına muhtar kabul etmeyen, vatandaştan dilekçe almayan bir İl Özel İdare Genel sekreteri varken, köylere hizmetin nasıl gideceği doğrusu merak konusu. 

Bu haber toplam 8229 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum