ATATÜRK’E SAYGISIZLIĞA SORUŞTURMA

ATATÜRK’E SAYGISIZLIĞA SORUŞTURMA

10 Kasım’da Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasında bir katta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi büyük...

A+A-

10 Kasım’da Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasında bir katta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi büyük şekilde asılırken Mustafa Kemal Atatürk resminin alt katta ve küçük şekilde asılması tepkilere neden olmuştu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün önergesi üzerine, 10 Kasım’da Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü binasına asılan flama ile Atatürk’e saygısızlık üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı.Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün önergesi üzerine, 10 Kasım’da Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü binasına asılan flama ile Atatürk’e saygısızlık üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı
Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümünde Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir resmi asılırken Atatürk’ün resminin daha küçük boyutta ve alt kata asılması üzerine soruşturma başlatıldı. 
CHP’li Yaşar Tüzün, Ata’ya yapılan saygısızlığı TBMM gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltmişti:
“Seçim bölgem Bilecik’te bu yıl 10 Kasım’da,  İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasının üst katına büyük boy Türk Bayrağı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posteri asılırken, Büyük Önder Atatürk aşağılanmak istercesine alt kata ve küçük boyutta bir flama asılmakla yetinilmiştir. Vatandaşların, Atatürk’e yapılan bu saygısızlığın düzeltilmesi istekleri ise karşılıksız bırakılmıştır. Bu çerçevede;
1-    Böyle bir uygulamayı doğru buluyor musunuz?
2-    “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” uyarınca, Bilecik’te 10 Kasım anma törenleri program belirlenmesi amacıyla komite çalışması yapılmış mıdır? 
3-    Komite tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına, Anma törenlerinin ruhuna uygun olarak Atatürk posteri asılması için bir talimat gönderilmiş midir?
4-    Ülkemizin kurtuluşuna önderlik eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün anısına saygısızlık yapan İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ndeki bu olayla ilgisi inceleme ve araştırma yapılmış mıdır? Konuyla ilgili kurum yöneticileri hakkında soruşturma açılmışsa sonucu nedir? 
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Tüzün’ün önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu bilgileri verdi:
“Bilecik Vali Yardımcısı Başkanlığında “Ulusal ve Resmi Bayramlar ve Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalar Yönetmeliği” Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. Yıldönümünde 10 Kasım anma tören programı belirlenmesi amacıyla İl Anma Komitesi çalışma yapmıştır. Komite Başkanı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına anma töreninin ruhuna uygun olarak Bayram ve Atatürk posteri asılması için talimat verilmiştir.
Ancak Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün astıkları Atatürk posterinin ebatlarının uygun olmadığı görülmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır.” dedi.

 


Bu haber toplam 2482 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.