ATATÜRK RAHMET VE MİNNETLE YÂD EDİLDİ

ATATÜRK RAHMET VE MİNNETLE YÂD EDİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  vefatının 80. yıl dönümünde Osmaneli’de Rahmetle ve minnetle yâd edildi. Osmaneli...

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  vefatının 80. yıl dönümünde Osmaneli’de Rahmetle ve minnetle yâd edildi. 
Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Resmi Daire Müdürleri, Osmaneli İl Genel Meclisi Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkan ve Yöneticileri ve öğrencilerin katılımıyla Sabah Saat 08.55’de başlayan çelenk sunma töreni, Saat 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Atatürk anıtı önündeki törenin ardından Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulunda devam eden törende Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Öğretmen Şeyma Yurdakul yaptı.

df0cedd7-4779-49fe-962a-2f9d4eff2eca.jpg

Öğretmen Yurdakul konuşmasında; “Bugün yine zamanın donduğu, saatlerin dokuzu beş geçe durduğu bir 10 Kasım günü. Ey Büyük Atam! Zamanın donup saatlerin durduğu böyle bir günde zihinlerimizde donmayan ve durmayan tek hakikat bin bir güçlükle ve meşakkatler sonucunda kurmuş olduğun Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağı gerçeğidir. Ruhun Şad olsun” dedi. 
Program öğrencilerin okuduğu şirler, Atatürk’ün hayatı ile ilgili “Kilometre Taşları” isimli animasyon filminin gösterimi, Oratoryo, Atatürk hakkkında iç ve dış basında söylenen sözler, Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi ve ödül töreni ile sona erdi. 

5ebf584d-78a0-4f7f-ac90-93584270129e.jpg

 

Bu haber toplam 1258 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.