MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

ASIL KURBANLAR YOLLARDA

A+A-

ASIL KURBANLAR YOLLARDA

Bir Kurban Bayramını daha geride bıraktık. Her Bayramda olduğu gibi bu bayramda da tatil uzun olunca, yollar kan gölüne döndü. Trafik kazalarından yine onlarca can, ölüp giderken, yüzlerce insan da yaralandı. Can kayıplarının yanında maddi hasarı hesaplamıyorum bile. Her bayram öncesinde yetkililer ve uzmanlar, trafik kazaları konusunda insanlarımızı uyardıkları halde, Allah’a Şükür yollarımızın büyük kısmı otoban ve duble yol olduğu halde, bu kazalar neden olur, nasıl olur. Yoksa Türk milleti araçları ehliyetin mi kullandığını sanıyor. Veyahut ta şoförlük konusunda çok mu beceriksiziz?  Özel sürücü kurslarında verilen eğitimler mi yetersiz? Aklıma en son gelen, biz Türk’ler çok cesuruzdur. 150 Kilometreden aşağı hız yapmak bizlere yakışmaz, bizlere bir şey olmaz mı diyorlar. Her bayram öncesinde yaşanan bu kadar trafik kazasını ve yitirilen bu kadar canı aklım havsalam almıyor.

ANALARIMIZ AĞLAMAK İÇİN Mİ DOĞMUŞ?

Yıllardır Suriye’de yaşanan kargaşa ve iç savaş, nihayetinde bize de bulaştı. Yaklaşık bir aydan bu yana, Suriye topraklarında Türk Askeri IŞİD ve PYD ile savaşıyor. Bayramdan önce IŞİD’in saldırısı sonucu 3 Türk askeri Şehit oldu. Türk askerleri Suriye topraklarında savaşırken, Suriyeli vatandaşlar, Bilecik dahil ülkemizin birçok ilinde ve ilçesinde mis gibi hayat sürüyorlar. Maşallah hepsi de savaşacak gençlikte ve kuvvette. Onlar Türkiye’de hayatlarına devam ederken, bizim askerimiz, Mehmetçiğimiz onlar için Suriye topraklarında ölüm kalım savaşı vermekte. Tamam, kardeşim vatanına düşman girdi ise, getir çoluk çocuğunu bakalım, kendin git vatanın için savaş. Oh ne ala hayat. Suriye vatandaşları, Türkiye plajlarında güneşlesinler, Bilecik’in parkında akşama kadar boş boş otursunlar, Mehmetçik gitsin onların ülkesinde savaşsın. Türk’ün anası ağlasın, Suriyelinin anası kebap yapsın. Böyle bir Dünya düzenini kabullenmek çok zor geliyor insana.

YEĞENLER ERTUĞRULGAZİ’DEN DAHA ÖNEMLİ

Ertuğrulgazi’yi anma ve Söğüt şenlikleri 735 yıldır süre gelen, Anadolu toprakları üzerindeki en eski etkinliklerimizden birisidir. Yıllar öncesinde tamamen Yörük boylarının sahiplendiği bu törene ne yazık ki Devlet el attıktan sonra bu törenleri de yozlaştırdılar. Ertuğrulgazi’yi anma törenleri son yıllarda siyasetçilerin boy gösterdiği alan haline geldi. Öyle ki siyasi partiler buraya otobüslerle kendi taraftarlarını yığarak, adeta miting yerine çevirdiler. Oysa Söğüt Türk’ün 735 yıldır toy’udur, Kurultayıdır, ceddini yâd ettiği topraklardır. Hele bu yılki törenler tam bir fiyasko ile sonuçlandı. Bazı partilerin Genel Başkanları kendilerine konuşma verilmedi diye tören alanını terk ettiler. Bazı yıllarda törenlerin esas sahibi olan Yörükler tören alanına alınmadılar. Bazen de siyasiler konuşmalarını o kadar abarttılar ki, katılımcılar tarafından protestoya maruz kaldılar. Söğüt’ü o kadar yozlaştırdılar ki, Yüz yıllardır süre gelen ve Türk Milletinin kültürü olan bu törenlere Bilecikli olan Kültür Bakanı bile katılmaz oldu. Oysa aynı Kültür Bakanı daha bir ay öncesi Bilecik’e gelerek yeğenlerinin sünnet düğününe katılmıştı. Demek ki Bakan için yeğenlerin önemi Ertuğrulgazi’den daha önemli.

Bu yazı toplam 1692 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.