AŞÇILIK OKULU KONAĞI HAZIR

AŞÇILIK OKULU KONAĞI HAZIR

Osmaneli Belediyesi Gastronomi Turizmi konusunda çok önemsediği ve üç konağı tahsis ettiği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Okulu için devam eden resterasyonu tamamladı.

A+A-

Mutfak bölümü için gerekli ekipmanı Üniversite ile birlikte tamamlayacak olan Osmaneli Belediyesi, Osmanlı Mutfağını oluşturuyor.

Gastronomi Turizmi günümüzde özel bir ilgi görüyor.18 medeniyete ev sahipliği yapmış Osmaneli İlçemizde Osmanlı Yemeklerinin yanında Roma ve Selçuklu dönemi yemekleri de yer alacak. Özellikle Roma(İtalya) yemek çeşitleri ve makarna çeşitleri de yemeklerin içinde yer alacak. Osmanlı Yemeklerini bir kitapta oluşturarak tariflerini kayda geçirerek aşçıların ve ev hanımlarının kullanımına sunacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin;

“Osmaneli'nin en güzel konaklarından olan ve üç konaktan oluşan Kelemcioğlu(Ellezler) Konağı Osmaneli Belediyesince Restorasyonu tamamlanarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu'na tahsis edildi. Öğrenciler için çok farklı ve tarihi ortamda öğrenim görmek bir ayrıcalık olacak. Geçen yıl öğrenime başlayan Aşcılık Bölümünde ikinci öğretiminde devreye girmesiyle öğrenci sayısını arttıracak. Öğrenciler için konaklama olanaklarınında konaklarda sunulduğu çok güzel bir ortamda eğitim tercihlerinin artmasını sağlayacak.

Özellikle TV Programlarında yemek konusu öncelikli olarak işleniyor. Konağımız ve mutfağımız bu programlarımızın vazgeçilmez mekânı olarak Osmaneli Turizmi açısından büyük katkı sağlayacak” dedi.

Bu haber toplam 18436 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.