ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE TRAFİK DERSİ

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE TRAFİK DERSİ

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜSEKON Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu arasında imzalanan protokol gereğince, Okul öncesi ve İlkokul öğrencilerine yönelik...

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜSEKON Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu arasında imzalanan protokol gereğince, Okul öncesi ve İlkokul öğrencilerine yönelik Trafik Bilinci eğitimi veriliyor.
Osmaneli ilçesinde 02-08 Mayıs tarihleri arasında okul öncesi anaokulu öğrencilerine, önümüzdeki yıl da İlkokul 1-2-3-4. Sınıf öğrencilerine trafik bilinci dersi verilecek. 
İmzalanan protokol gereğince, Osmaneli’de Trafik Bilinci eğitimini Osmaneli Özel Sürücü kursu öğretmenleri veriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Osmaneli Sürücü Kursu Sahibi Cevdet Emiroğlu, “Federasyonumuzca Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereğince bizler görevimizi yerine getiriyoruz. Trafik bilincini çocuklarımıza çok küçük yaşta vermek, onların bilinçaltına trafik kurallarını şimdiden yerleştirmek çok güzel bir hizmet. Bizler bu hizmeti severek yerine getiriyoruz. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarından ya ölüyor, ya da yaralanıyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu da insanlara trafik kurallarından önce, trafik bilincini vermek, trafikte saygıyı öğretmektir. Milli Eğitimden hiçbir ücret alamadan bizler bu görevi yerine getiriyoruz. İnşallah başarılı bir program olur” dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü denetmeni Aygül Akkaya denetiminde okul öncesi öğrencilerine ders veren Osmaneli Özel Sürücü Kursu Öğretmeni Mustafa Demirkol’da, “Bugüne kadar yüzlerce öğrencimizi eğittik, onların ehliyet almasını sağladık. Öğretmenlik hayatım boyunca olsun, Trafik eğitmenliğim boyunca olsun en çok zevk alarak vermiş olduğum ders bu günkü oldu. Bu tazecik beyinlere Trafik Bilincini yerleştirebilirsek ne mutlu bizlere. Bu çocukların hepsi gelecekte birer sürücü adayıdır. Onlara bu eğitimi vermek, onlara trafik bilincini ve kurallarını öğretmek, gelecekte insanların trafik kazalarından ölmelerinin ve yaralanmalarının önüne şimdiden geçmek demektir. Eğitimlerimiz bu yıl 8 Mayıs’a kadar devam edecektir. İnşallah ilkokulların eğitim müfredatına Trafik dersini zorunlu olarak koyarlar. Trafik bilinci yerinde, trafik kurallarına saygılı ve trafik kurallarına uyan bir nesil yetişir” dedi. 

anaokulu-ogrencilerine-trafik-dersi-2-001.jpganaokulu-ogrencilerine-trafik-dersi-4.jpganaokulu-ogrencilerine-trafik-dersi-5-001.jpganaokulu-ogrencilerine-trafik-dersi-001.jpg


Bu haber toplam 3150 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.