MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

AK PARTİDE DEĞİŞİM RÜZGÂRLARI (2)

A+A-

İlçe ve İl Kongreleri ile birlikte teşkilatlarda değişimler başlamıştır. Çok yakında Ak Partinin başını en çok ağrıtan belediyelerde değişimler başlayacaktır. Milletvekillerinde olduğu gibi, belediye başkanlarının da %75-80 oranında değişeceğini ümit etmekteyim. Sayın Erdoğan ince eleyip sık dokuyan bir Genel Başkandır. Bence yerel seçimleri de Genel seçimlerden ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yapmayacaktır. Yerel seçimlerde yaşanacak bir yenilginin Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimine sirayet edeceğini çok iyi bilir ve hesabını kitabını yapmıştır. 1989 Yerel seçimlerinde ANAP’ın yaşadığını yaşamak istemeyecektir. Ak Partili belediyeler her ne kadar çok hizmet yaptılarsa da, en çok duman bu belediyelerin üzerinde tütmektedir. (Gerçi tüten bu dumanları millete gösterecek ve anlatacak muhalefet partisi de yok ya memlekette.)

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünlerde en çok istediği şeyin ne olabileceğine dair de bir iki kelam edeyim. Yıllardır parti içerisinde dedikodu mesabesinde süren Gül, Arınç ve Davutoğlu gibi isimlerin parti kurma işine girmeleridir. Sayın Erdoğan “Keşke bunlar bir parti kurmaya kalksalar. İşte elim o zaman daha da güçlenir. Milletin önüne çıkarım, Bunlar ne istediler de vermedim, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığını bunlara ben vermedim mi. Ama bunlar nankör çıktılar beni sırtımdan hançerliyorlar. Fetö ile mücadelemde dahi beni yalnız bıraktılar. Ey Milletim ben sizinle birlikte yol yürüdüm, sizinle birlikte ıslandım. Sizlerle birlikte olduktan sonra daha nice yollar yürür, nice engelleri aşarım. Durmak yok yola devam” desem diye düşündüğüne eminim.  Bir yandan da böyle bir bölünme ve ayrışma şu anda Ak Partinin en çok muzdarip olduğu ve geçmişte beraber yol yürüdüğü, 17/25 Aralık’tan sonra yollarını ayırmak zorunda kaldığı FETÖ damgasından da kurtulmasına ve arınmasına bir vesile olur. Günümüzün en moda yaftalama şekli olan “İşte Bunlar da FETÖ’cü idi” yaftalaması ile Ak Partideki FETÖ’cü bulaşıklarını da yıkamasına sebep olur ki, bu da Sayın Erdoğan’ın arayıp da bulamayacağı bir fırsat olur.

Sözün Özü; Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile birlikte Ak Partide de bir değişime, yenilenmeye gitmektedir. Bunu da tek başına yapmaktadır. Yeni Cumhurbaşkanlığı uyum sürecinde önümüzdeki günlerde Ak Parti içerisinde hiç kimsenin beklemediği, bu kadarı da olmaz denilen şaşırtıcı gelişmeler olacaktır. İlçe ve İl Başkanlarından sonra sırada Belediye Başkanları vardır. Hem de anlı şanlı belediye başkanları. Sonra da sıra Milletvekillerine gelecektir. Hani her gece TV ekranlarında boy gösteren vekillere.  Ak Parti değişiyor, değişecektir. Daha uzun yol yürümek istiyorsa, değişmek zorundadır. Ak Partide değişmeyen tek şey Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Sayın Erdoğan değişirse, zaten ortada yazılacak bir Ak Partide kalmayacaktır.

Bekleyip göreceğiz.

Hoşça Kalın, Dostça Kalın.

Bu yazı toplam 2270 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.