AHŞAP SANATÇISI VİSAM CHOUMAN’IN OSMANELİ SEVDASI

AHŞAP SANATÇISI VİSAM CHOUMAN’IN OSMANELİ SEVDASI

Türk anne ve Filistinli babanın oğlu, cam sanatçısı Türk hanımefendiyle evli, 25 yıldır Türk vatandaşı olan ahşap sanatçısı Visam Chouman Osmaneli...

A+A-

Türk anne ve Filistinli babanın oğlu, cam sanatçısı Türk hanımefendiyle evli, 25 yıldır Türk vatandaşı olan ahşap sanatçısı Visam Chouman Osmaneli için bir şans oldu. Osmaneli Eski TOKİ de mütevazı imalathanesinde sanatını icra eden Visam Chouman’a Osmaneli Belediyesi sahip çıkıyor. Osmaneli Belediyesi resterasyonunu yapmakta olduğu tarihi Romalılar öncesine dayanan Tarihi Çarşıda iş geliştirme merkezi projesi kapsamında kendisine yer tahsis edecek. Osmanelili Ressam Necmi Öztürk, Ahşap Maket sanatcçsı Yusuf Kan başta olmak üzere tüm değerli sanatçıları tarihi çarşıda buluşturacak.
Visam Chouman çalıştığı Rüstem Paşa tavan modellerinden birini tamamladı. Önümüzdeki günlerde tarihi bir konakda bu eserler sergilenecek. Sanatçı Visam Chouman özellikle konaklarla ilgili ahşap tavan modelerini yaşatacak ve onların günümüzdeki örneklerini yapacak. 
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Viam Chouman ve Osmanelili diğer sanatçılara Osmaneli için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek; “Tarihi Osmaneli Konaklarını restore ederken onların her birine de bir kullanım alanı belirliyoruz. Konaklarımızda otel, yöresel yemekler, iş geliştirme merkezleri, yöresel ürünler, Lefke Bezi, Tesbih üretimi, eski bozamız, helvamız, ayakkabı imalatlarımız, aşçılık okulu, vb alanlarda faaliyet göstereceğiz. Çok kısa süre sonra 2020 yılının sonlarına doğru Osmaneli konakları ziyaretçi akınına uğrayacak. Osmaneli her alanda olduğu gibi sanattada yükselişini sürdürecek” dedi. 

ahsap-anatcisi-visam-chouman-3.jpg

 

Bu haber toplam 2799 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.