MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

AHH DAMAT AHHH!!!

A+A-

Bir adamın babasının fakir olması, o adamın suçu değildir. Fakat bir adamın kayınpederinin fakir olması, o adamın saflığıdır.

Osmanlı’nın son dönemlerinde meşhur olan, koskoca bir imparatorluğun çöküşünde ve yıkılmasında pay sahibi olan damatlar, günümüzde de var olmaya devam diyorlar. Bugünün damatlarının babaları belki fakirdi, belki nüfuz sahibi değillerdi ama kayınpederleri maşallah. Demek ki evlenirken zevceye değil de, öncelikle kayınpedere bakmak gerekiyormuş. Baksanıza kimisi Milletvekili hatta bakan oluyor, kimileri de her türlü suçtan yırtıyor. Söylemeye gerek var mı bilmiyorum da siz ne demek istediğimi, kimleri kast ettiğimi gayet iyi anladınız.

Benim rahmetli Kayınpeder DDY’de garip bir işçiydi. Allah nur içinde yatırsın, fakat kendi halinde biri olduğundan, nüfuz sahibi olmadığından bana kızını vermekten başka bir faydası dokunmadı. Kayınpeder sayesinde ne vekil olabildik, ne de bakan. Ne toplumda nede Devlet katında imtiyaz sahibi.

Zamanla bizim çocuklar da büyüdü, bizde Damat sahibi olduk. Yıllarca Bilecik siyasetinin içinde yer almama, ilçe başkanlığı, il başkanlığı yapmama rağmen benim de damada kızımı vermekten başka bir faydam olmadı. Böyle giderse olacağı da yok zaten. Yukarıda da belirttiğim gibi, bu da benim suçum değil. Damat baştan düşünecekti (!)

15 Temmuz hain işgal hareketinden sonra ülke genelinde başlatılan tutuklamalardan, bazı önemli şahsiyetlerinde damatları nasibini aldı. Öyle ki bu damatların suçları sabit. Hatta birisi çıkıp, “Kayınpederimin Tavsiyesi İle Cemaate Girdim” diyerek itirafta bulundu. Tutuklandı, 3 gün sonra serbest. Bir diğerinin de cemaatle ilişkileri sabit olmasına rağmen, yıllarca ülkemizi işgale kalkan hain Terör örgütü ile iç içe olmasına rağmen o da dışarıda. Peki, kayınpederleri nüfuz sahibi olmayan, Milletvekili, Belediye Başkanı, Eski Meclis Başkanı, Eski Bakan olmayan, fakat komutanı emrettiği için daha üzerinde zimmetli silahı bile olmadığı halde 3 günlük Asker iken kendini bir olayın içinde bulan gariban Mehmet’ler neden 11 aydır hapisteler. Başka da bir şey sormayacağım. Sadece hiçbir günahı, dahli olmadığı halde 11 aydır içeride yatanların suçu ne? Eski Meclis Başkanının ve Belediye Başkanının damatlarının suçu ne? Esas suçlu olan Damatlar dışarıda, garibanlar kodeste. Adalet bunun nesrinde? 11 Ayda mahkemeye bile çıkmayan, çıkartılmayan garibanlar, 3 günde davası görülüp dışarı salınan Damatlar.

Ne ala memlekette yaşıyoruz. Her türlü herzeyi ye, her türlü suça bulaş, hatta Hükümeti silahlı eylemle yıkmaya, ülkeyi işgale kalkışan bir terör örgütünün içinde yer al, kayınpederin sayesinde elini kolunu sallaya sallaya gez.

Vallahi bizler saflıktan öte salakmışız. Gitmişiz gariban işçinin kızını almışız, sürün babam sürün. Ne vekil olabildik, ne de bakan. Hepsinden geçtim bir muhallebici bile olamadık.

Damadım sana gelince. Kayınpederinin garibanlığı vallahi benim suçum değil, senin kabahatin oğlum, senin. Alacaktın bir bakan kızı bakacaktın keyfine(!)

Bu yazı toplam 2577 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.