"Aç kalmamanız için çiftçimizi rahat bırakın"

"Aç kalmamanız için çiftçimizi rahat bırakın"

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur, son haftalarda, özellikle Jandarma teşkilatının çiftçilere yönelik olarak Traktör denetimleri hakkında gazetemize özel yazılı bir açıklamada bulundu.

A+A-

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur, son haftalarda, özellikle Jandarma teşkilatının çiftçilere yönelik olarak Traktör denetimleri hakkında gazetemize özel yazılı bir açıklamada bulundu. Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur; “Çiftçimiz Traktörüne binemezse, tarlasına varamazsa, hiç birimizin sofrasında aş olmaz” dedi. 

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur yaptığı açıklamada; 

“Korona Virüs Salgın Hastalığının ülkemizde ilk görüldüğü tariholan 11 Mart 2020 tarihinden bu yana tam bir yıl geçti. Korona Virüs hastalığı nedeniyle dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok sorun, birçok zorluklar yaşandı. Bu zorlukları bazı ülkeler ekonomik zenginleikleri nedeniyle rahat bir şekilde aşarken, Türkiye ne yazık ki bu zorlu dönemi çok da rahatlıkla atlatamadı. 

Korona Virüs nedeniyle küçük esnaflarımız bazen 4 aya varan zamanlarda işyerlerini kapatmak zorunda kaldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Bakanlar Kurulu yeterli olmasa da, çok az miktarlarda olsada zaman zaman küçük esnaflarımıza yardımlar etti. Tüm bunların yanı sıra, esnaflarımız korona’dan korunmak ve vatandaşları korumak için işyerlerini kapatsada, işine gitmesede, bu zorlu dönemde işinden hiç feragat etmeyen, işine hergün giden, tarlasında ekim ve üretimini hiç durdurnayan bir sektör var ki; o da Türk Milletinin sofrasında yediği aşı yetiştiren, her türlü zorluğa rağmen alın teriyle üreten, fakat ürettiğinden de hak ettiğini alamayan çiftçilerimizdir. Çalışkanlığı ve üretkenliği ile Bilecik ilinin Tarımını sırtlanan çiftçilerimizin, ne yazık ki son günlerde sırtına Korona’dan daha ağır bir yük yüklenmiştir. Ürettiğinden zaten para kazanamayan çiftçilerimiz, traktörüne mazor alamazken, traktörünün fenni muayenesini zar zor yaptırırken, traktörünün yanmayan bir farının ampülünü takamayacak halde iken, Devletimizin bütün gücüyle çiftçimize yüklenmesini, hergün köy yollarında, tarla yollarında Devletin gücü olan Jandarma kuvvetleri ile durdurarak kontrol etmesini ve çiftçilerimizin ödeyemeyeceği miktarlardaki cezaların kesilmesini anlamıyoruz, anlamakta da zorluk çekiyoruz. Çiftimiz traktörü ile dolmuşçuluk yapmamakta, çiftçimiz traktörü ile nakliyecilik yapmamakta. Çiftçimiz Traktörü ile güney sahillerine tatile gitmemektedir. Çiftçimiz traktörünü, zar zor koyduğu mazotu ile sadece köyündeki evi ile tarlası arasında kullanmaktadır. Çiftçilerimize son günlerde, her zaman Saygı duyduğumuz 

Jandarma teşkilatımızın yapmış olduğu bu uygulamanın haklılığının üst makamlarca değerlendirilmesini, adeta çiftçilerimiz için zulüm haline gelen bu uygulamanın bir an önce sona erdirilmesini Osmaneli Ziraat Odası Olarak İstirham ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, çiftçi durdurulursa, çiftçi traktörüne bindirilmezse, çiftçi tarlasına gidemezse, sadece çiftçi aç kalmaz, top yekün ülke aç kalır. 

Osmaneli Ziraat Odası Başkanlığı olarak, çiftçilerimiz üzerinde uygulanan ve çiftçilerimizin tam da ekim mevsimine hazırlandığı bu günlerde üzerine çöreklenen denetim mekanizmasının bir daha gözden geçirilmesidir. 

Osmanelili çiftçilerimiz adına bu konuda ilgili yetkililerin adım atmasını bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 7324 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum