%60’ın ÜZERİNDE EVET OYU ÇIKACAĞINA İNANIYORUM

%60’ın ÜZERİNDE EVET OYU ÇIKACAĞINA İNANIYORUM

SAKARYA GAZETESİNDE BASIN MASASININ KONUĞU OLAN İL BAŞKANI KARABIYIK '%60’ın ÜZERİNDE EVET OYU ÇIKACAĞINA İNANIYORUM'

A+A-

Bilecik Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masasının bu haftaki konuğu Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık oldu. 
Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi Anayasa değişikliği referandumuna kısa bir zaman kala gerçekleştirilen Basın Masası programında, Mücahid Erdal Ak Parti Bilecik İl Başkanı Karabıyık’a, “Erdoğan için değil, her doğan için” sözünü hatırlatarak yeni sistemdeki tek adamlık iddialarını sordu. Referandumda değişikliklerin oylanacağı Anayasa maddelerinin neler içerdiğini soran Mücahid Erdal, Bilecik’te gerçekleştirilen referandum çalışmalarını da İl Başkanından anlatmasını istedi. Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık Türkiye genelinde %60’ın üzerinde Evet oyu çıkacağına inandığını söyleyerek, “Çalışmalarımız neticesinde referandumdan beklentimiz büyüktür” dedi. Fikret Karabıyık, “16 Nisan’da halkımızın önüne bir sandık konulacak. Bu sandıkta siyasiler veya partiler oylanmayacak. Siyasiler mecliste bir çalışma yaptılar ve Anayasa değişikliğini halkın önüne getirdiler. Sayın Cumhurbaşkanının tek adamlığı ile ilgili iddialara gelince de, Malum ülke olarak her zaman bir darbe veya darbe iddiaları ile karşı karşıya kalınıyordu. En son denemesi de 15 Temmuz idi. Biz 1980 darbesinde yazılan Anayasa ile yönetildik. Bu Anayasada seçilmiş iradenin yönetiminden ziyade, atanmış bürokrasinin, oligarşik vesayetçi sistemin yönetimi tıkama girişimleri olduğunu görüyoruz.

fikret-karabiyik-001.jpg

Bütün siyasi partiler de her seçim öncesi kampanyalarında bu anayasayı değiştirme ve sivil anayasa yapma vaatlerinde bulundular. Fakat bunu yapmadılar ve yanaşmadılar. İşte 15 Temmuz akşamı da bazı hainler ülke yönetimini ele geçirmek için kalkışma yaptılar. Fakat halkımız bizler artık ülkemizde darbe istemiyoruz diyerek kahramanca ayaklandılar ve cuntacılara halk darbesi yaptılar. Biz tüm bunlara karşı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de öneri ve desteği ile Anayasa değişikliğine evet dedik.  Anayasa değişikliği referandumda evet oyları ile kabul edildiğinde, Türkiye’de darbeler dönemi, tek adam dönemi, vesayetçi dönem sona erecektir. Tek adamlık diye bir şey olmayacak aksine kuvvetler ayrılığı olacaktır” dedi. 
Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın katıldığı Basın Masası programının videosunu Sakarya Gazetesi İnternet Haber sitesinden izleyebilirsiniz. 

Bu haber toplam 1641 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum