500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Osmaneli ilçesinde ''Vatan topraktır, toprak bizim elimizde'' sloganıyla çocukların isimlerinin bulunduğu 500 fidan toprakla buluştu.  Vali Bilal...

A+A-

Osmaneli ilçesinde ''Vatan topraktır, toprak bizim elimizde'' sloganıyla çocukların isimlerinin bulunduğu 500 fidan toprakla buluştu. 
 
Vali Bilal Şentürk, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliğince uygulamaya konulan proje kapsamında Kaymakam Naif Yavuz ve Belediye Başkanı Münür Şahin ile öğrencilerin katıldığı fidan dikiminde, projenin öğrencilerin doğa ve ağaç sevgisi ile korunması konusunda bilinçlendirmeleri bakımından önemli olduğunu söyledi. 
 97c0dbae-57c6-47dc-9908-437476ee133a.jpg
Sağlıklı yaşamın başında, temiz ve yeşil bir doğanın bulunduğunu ifade eden Vali Şentürk, ''Yaşadığımız çevreyi korumak, bozulmadan geleceğe aktarmak, çocuklarımıza sağlıklı bir dünya bırakmanın temel şartıdır. Gelecek nesillere her köşesi yeşil örtü ile kaplı bir ülke bırakmak istiyoruz. Yeni  sahalarda yapılacak ağaçlandırma ile Bilecik daha yeşil bir kuşağa kavuşacaktır.'' dedi. 
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci de projede ilkokul ve anasınıfı öğrencilerinin çevre bilincine erişmesi için kendisinin de aktif katılacağı farkındalığın oluşturulmasını, öğrencilerin daha sorumlu bireyler haline gelmesini sağlamayı ve gelecek nesiller için hatıra ormanı oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. 
 
Vali Şentürk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ve kendisinin de isminin bulunduğu 500 fidanı çocuklarla birlikte dikti.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem’de kendi adını taşıyan fidanı elleriyle toprağa dikti. 

e0099ccd-16f0-4746-8e0f-332c727a4d8d.jpg

 

Bu haber toplam 1868 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.