500 BİN ADET LALE YETİŞTİRİLECEK

500 BİN ADET LALE YETİŞTİRİLECEK

Osmaneli Tarım İlçe Müdürlüğü, Osmaneli Belediyesi ve Kadın Girişimciler kooperatifi ortaklığında 500 bin adet lale soğanı projesi gerçekleştirilecek.

A+A-

Osmaneli Tarım İlçe Müdürlüğü, Osmaneli Belediyesi ve Kadın Girişimciler kooperatifi ortaklığında 500 bin adet lale soğanı projesi gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Osmaneli belediyesince tahsis edilen 5 dönümlük araziye dönüme 100 bin adet olmak üzere kadın girişimciler kooperatifine ortak 5 kadın lale yetiştiriciliği yapacak.
Osmaneli Belediyesi Millet Bahçesi Alanında 5.000 m2 Lik alan lale üretimine ayrıldı. Lavantaların boy attığı ve yakında çiçek açacağı günlerde yine Tarım ve Orman Balanlığı destekleri ile park içinde yetişecek laleler diğer parkları ve alanlarıda süsleyecek.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Diker, Osmaneli Kadın Girişimciler Kooparatifi adına Gülay Durak ve üyeler proje imza törenine katıldı.

Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Osmaneli ilçe Tarım Müdürlüğü ziraat mühendislerince lale yetistiricilik eğitimleri de verilecek.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Lavanta, Ceviz, Dut ve fide yetiştiriciliği sonrası “LALE”üretimininde ilçemizde başlıyor olmasından mutluyuz. Osmaneli Belediyesi olarak tarımda yeni ürünlere ve yeni pazarlara ulaşma hedefimiz için İl-İlçe Tarım Müdürlüklerimiz, BŞEÜ, kamu ve özel sektör temsilcilerimizle birlikte işbirliği içinde çalışıyoruz” dedi.


Bu haber toplam 1928 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.