30 AĞUSTOS TAM BAĞIMSIZLIKTIR

30 AĞUSTOS TAM BAĞIMSIZLIKTIR

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, yazılı bir basın açıklaması yaptı. Milletvekili Tüzün açıklamasında;...

A+A-

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, yazılı bir basın açıklaması yaptı. Milletvekili Tüzün açıklamasında; 30 Ağustos, tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir." ifadelerini kullandı.

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün  açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos topraklarımızın işgalden kurtarılıp Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline ilk harcın konulduğu gündür.
30 Ağustos bir milletin zincirlerden kurtulduğu, özgür, onurlu, insanca bir yaşam için ödediği bedellerin sonunda elde ettiği şanlı bir zaferdir.
30 Ağustos, tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir.
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal kurtuluş savaşımızın zaferle taçlandığı günün 96’ıncı yıl dönümünü gururla, onurla ve coşkuyla kutluyoruz.
96 yıl sonra bugün “Yurtta Sulh Cihan’da Sulh” ilkesinin ne kadar doğru olduğu bölgemizde yaşanan çok acı deneyimlerle bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Gün, vatanımızı bölmek, iç barışımızı bozmak isteyenlere karşı aynı inanç ve kararlılık içerisinde birlik olma, Cumhuriyet kazanımlarını koruma günüdür.
Bizlere özgür ve mutlu Türkiye’yi emanet eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı ve kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum” 


Bu haber toplam 1207 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.