2,5 milyonluk borçlanmaya tepki

2,5 milyonluk borçlanmaya tepki

İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Cemil Özkahya’dan sert açıklama.

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in İller Bankasından 2,5 Milyon TL. Kredi almak için Osmaneli Belediye Meclisinden yetki istemesi ve bu yetkinin CHP destekli olarak verilmesinin ardından İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Cemil Özkahya’dan sert bir açıklama geldi. Temmuz ayı Meclis toplantısında da gündemde yer alan, fakat İYİ Parti ve CHP Meclis üyelerinin karşı çıkması nedeniyle Belediye Başkanı Münür Şahin’in Gündemden geri çektiği Kredi alma yetki maddesi, 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında, CHP’li 2 üyenin Temmuz ayındaki kararlarını değiştirerek evet demesi sonucunda oy çokluğu ile mecliste kabul edilmişti. Bunun üzerine İlçe Başkanı Özkahya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

“Bu pazartesi yapılmış olan belediye meclis toplantısı sonrası kamuoyu bilgilendirmemizdir. Son bir buçuk yıldır Osmaneli Siyasetini hayretler içerisinde izliyoruz. Birbirlerine söven ağza alınmadık sözler söyleyen milletvekili-belediye başkanı ve siyasetçi vasfındaki insanların şimdi nasıl sarmaş dolaş olduklarını izlerken tüylerimiz diken diken oluyor. Seçimlerden önce oy alabilmek için ne vaatler ne sözler verenlerin seçimden sonra ilk fırsatta oy aldığı seçmeni satarak AKP'ye geçtiklerini yine hayretler içerisinde izledik.

Har vurulup harman savrulan belediye yatırımları gördük. Belediye işletmelerinden içmelerin

zarar, salça üretim tesisinin zarar, Lefke bezi üretiminin zarar, oteller ve benzeri işletmelerin zarar ettiğini gözlemledik. Oysaki son bir buçuk yılda fiziki yatırım olarak hiçbir hizmet yapılmamasına rağmen şuursuzca yapılan harcamalardan ötürü borç batağına batan bir belediye gördük ve sonuç olarak....

Biosana olan borçlarından ötürü toplanmayan çöpler gördük. Karasu belediyeler Birliği'ne olan borçlarından ötürü halen Sakarya suyu içmekteyiz. Ve bu belediye borçları bize zam ve hizmet eksikliği olarak yansıdı.

Şimdi Bu yönetim tasarruf etmek yerine yandaş alımına devam ediyor ve pazartesi günü meclis toplantısında bizden kredi çekip belediyeyi daha da borçlandırmak için yetki istedi. Ve bu krediyi hizmetden ziyade borçlarını ödeme yönünde kullanacağı kanısına vardık.

Biz İyi parti grubu olarak belediye başkanından belediye kaynaklarını daha doğru kullanmasını istiyoruz. Bu yüzden kredi talebine red yanıtı verdik. Kamuoyuna duyrulur. Saygılarımızla” dedi.

Bu haber toplam 16427 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum