23 KONAĞIN RESTORASYONU BAŞLADI

23 KONAĞIN RESTORASYONU BAŞLADI

Osmaneli Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde yürütülen “Sokak Sağlıklaştırması Projesi” kapsamında 23 Konağın ve tarihi...

A+A-

Osmaneli Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde yürütülen “Sokak Sağlıklaştırması Projesi” kapsamında 23 Konağın ve tarihi evin restorasyon çalışmalarına başlandı.

konak3.jpg

Osmaneli Belediyesinin başlatmış olduğu tarihi çarşıdaki tarih turizmine yönelik çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Osmaneli Belediyesinin geçtiğimiz ay başlattığı Camikebir Mahallesi Sakarya Caddesindeki konakların tadilat ve boyanma işleri devam ederken, Kültür Bakanlığı ile işbirliğindeki projenin de yapımına başlandı. Balaban Meydanından Rüstempaşa Camii’ne kadar olan bölümde yer alan 23 Konağın tadilatları yapılıyor. 2018 yılı sonuna kadar bitecek olan proje sona erdiğinde, Osmaneli’nin çehresi tamamen değişmiş olacak.

konak.jpg

Geçtiğimiz Cumartesi günü konakların tadilat işlerini incelerken bulduğumuz Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Tarihi bir kent olan Osmaneli’yi, esas kimliğine kavuşturmak için çalışmalar başlamış durumda. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz 23 konağın restorasyon işleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Konaklar ve tarihi evler orijinal haline getirilecektir. Osmaneli ilçemize büyük değer katan konaklarımızın tadilatları bittiğinde, Osmaneli bambaşka bir kent halini alacaktır. Balaban meydanı ile Rüstempaşa Camii arasında kalan bölümdeki tarihi evlerin yapımı bittiğinde, Osmaneli’ye gelecek olan turistlere göğsümüzü gere gere gezdireceğimiz bir mekâna kavuşmuş olacağız. Bu çalışmalar 2018 yılının sonunda tamamlanmış olacaktır. Tarihi çarşımız bir cazibe merkezi haline gelecektir” dedi. 

Bu haber toplam 1804 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.