2018 SONUNDA 200 YATAK KAPASİTESİNE ULAŞILACAK

2018 SONUNDA 200 YATAK KAPASİTESİNE ULAŞILACAK

Osmaneli Belediyesi "Turizimle Öne Çıkmak" Hedefi doğrultusunda hızla projeleri devreye sokuyor. Osmaneli'de resterasyon çalışmaları tarihi Camikebir ve...

A+A-

Osmaneli Belediyesi "Turizimle Öne Çıkmak" Hedefi doğrultusunda hızla projeleri devreye sokuyor. Osmaneli'de resterasyon çalışmaları tarihi Camikebir ve Camicedit Mahallelerinde devam ediyor. Artık Osmaneli de tarihi konaklar bölgesine ilgi giderek artıyor. Geçmişte sansarların,uyuşturucu bağımlılarının barınağı konumunda olan Tarihi Konakların bulunduğu her sokakta büyük bir restorasyon çalışması var.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin bizzat kendisi, teknik ekibi ve restorasyon ekibiyle her gün bu alanda çalışmaları yönlendiriyor. Bu sürecin bir an önce bitmesi için başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, Kalkınma Bakanlığı, İşkur, Kosgeb,Bilecik Özel İdaresi, Bilecik Valiliği,Eskişehir Koruma Kurulu, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü vb kurumlarla sürekli işbirliği içinde restorasyonlar konusunda girişimlerde bulunuyor, kaynak yaratıyor.
Şu an Osmaneli İlçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 23 konak, Osmaneli Belediyesinin sokak sağlıklaştırması projesiyle restore ediliyor. Bu proje kapsamında restore edilen 23 konak sayısının 30 adete çıkarılması için büyük çaba harcanıyor. Osmaneli Belediyesi sokak sağlıklaştırma projesi kapsamındaki tüm maliyeti bakanlık bütçesinden karşılayarak finansman olayını da çözmüş oldu. 
Diğer taraftan Osmaneli Belediyesi değişik fonlardan sağladığı hibe ve yardımlarla satın aldığı 25 adet konaktan, 10 adetinin restorasyonunu 2018 yılı sonuna kadar tamamlayacak. Şu an bu konaklardan 4 adetinin restorasyonu bitmiş durumda. Yine bir başka restorasyon çalışması da Osmaneli Belediyesinin projeleri tamamlanan şahıslara ait 10 adet konağın restorasyonu içinde vatandaşlara Kültür ve Turizm Bakanlığından sağladığı proje uygulama yardımları ve 1308 Osmaneli Belediye AŞ ile destekler. Sonuçta 2018 yılı sonunda Osmaneli Belediyesi 50 adet konağı turizme kazandıracak. 

Osmaneli Belediyesi, restorasyonu devam eden Tarihi çarşıda kalkınma Bakanlığı güdümlü projesi ile "İş Geliştirme merkezi" olarak hizmete sokacak. Bu proje kapsamında da çalışmalar hızla sokağın üstünden başlayarak aşağıya doğru devam ediyor. Bu proje de tamamlandığında Tarihi Çarşı tekrar ayağa kalkacak ve Turizmde Osmaneli'nin önemli bir değeri olacak.
Osmaneli de turizm için önemli diğer bir çalışmada Otel ve yatak sayısının arttırılması. Tarihi Çarşının ana yola yakın bölümünde devam eden iki otel çalışmasıyla 30 odalı, 60 yatak kapasitesini haziran 2018 ayına kadar tamamlayacağız.Amacımız yıl sonuna kadar İçmeler tesisimizde dahil olmak üzere Osmaneli de 200 yatak seviyesine erişmek.
Dört yıldır Osmaneli Belediyesi Turizmde hedeflerine varmak için hızla projeleri devreye sokuyor.Ortaya çıkarılan Osmaneli nin gerçek Tarihi ile,"1075 yılından günümüze,kesintisiz Türk kenti Osmaneli" artık herkesin dilinde.Gün yüzüne çıkarılan Yıldırım Bayazıt Hamide Hatun Camii, Lefke Rüstem Paşa Kervansarayı, Roma Köprüsü, Lefke Kalesi, Balaban Çavuş(Gazi) gerçeği. Emevilerden kalma Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesisi ve diğer tarihi ve de kültürel varlıklar büyük ilgi çekiyor.
Osmaneli her alanda hedeflerine varırken, Turizmde büyük bir hızla "İlimizin, Bölgemizin, Türkiye'nin ve Dünyanın tanıdığı,yükselen bir değer"oluyor.  


Bu haber toplam 2125 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.