2018 DAHA GÜZEL BİR YIL OLACAK

2018 DAHA GÜZEL BİR YIL OLACAK

2017 yılının sona erip, 2018 yılına girdiğimiz şu günde, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, geride kalan 2017 yılını değerlendirdi. Birçok...

A+A-

2017 yılının sona erip, 2018 yılına girdiğimiz şu günde, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, geride kalan 2017 yılını değerlendirdi. Birçok hizmetin sığdırıldığı 2017 yılını geride bıraktıklarını, 2018 yılının yeni hizmetlerin sığdırılacağı bir yıl olacağının müjdesini verdi. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, değerlendirmesinde;  “Birçok hizmeti sığdırdığımız bir yılı daha geride bırakırken, yeni yılı “yeni hizmetlerin gerçekleşeceği ve Osmaneli de büyük değişimin yaşanacağı “bir zaman dilimi olarak görüyoruz. Göreve geldiğimiz andan bu yana her saatimizi, her günümüzü, her ayımızı ve her yılımızı Osmaneli halkına hizmet yolunda durmadan, yorulmadan birlik ve beraberlik içinde Osmaneli Hedeflerine varmak için harcadık.

2018-daha-guzel-bir-yil-olacak-(4).jpg
Osmaneli ‘de bu dönemde Cumhuriyet Tarihinden bu yana en büyük hizmetleri, en büyük yatırımları gerçekleştirdik. Kısaca Osmaneli’nin çehresini değiştirdik. Osmaneli Belediyesi yaptığı çalışmalarla, projelerle takip edilen, örnek alınan bir konuma geldi. 
Planlı, programlı, kaynak yaratarak ve yarattığı kaynakları en düşük maliyetle, en verimli yatırımlara dönüştürdük. Osmaneli milliyetçiliğini yaratarak tüm meclis üyelerimizin desteği ile Osmaneli hedeflerine hızla ulaştık.
Osmaneli için birlik ve beraberlik içinde koyduğumuz ;
1-Yaşam Kalitesini Arttırmak,
2-Turizmde Öne çıkmak,
3-Tarımda Yeni ürünlere, yeni pazarlara yönelmek,
4-Sanayileşme ile öne çıkmak,
Hedeflerine hızla ulaşıyoruz.
Osmaneli sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıkları, verimli toprakları, harika doğası ile Allah vergisi güzelliklere sahip. Bu güzel kenti ve “1075 yılından günümüze kesintisiz Türk kenti Osmaneli gerçeğini ilimizde, bölgemizde, Türkiye’de ve Dünya’da yükselen değer haline getirmeye çalıştık. Yaptığımız büyük parklar, Spor Tesisleri, Alt Yapı, Sosyal Etkinlikler, eğitim, Sağlık ve birçok alanda büyük yatırımlarla Osmaneli görüntü değiştirdi ve daha yaşanır bir kent haline geldi. 

2018-daha-guzel-bir-yil-olacak-(3).jpg

Turizmde sahip olduğumuz konaklar, Rüstem Paşa Camii, Yıldırım Beyazıt Camii, Lefke Rüstem Paşa Kervansarayı, Lefke Kalesi, Gözetleme Kulesi, Roma Köprüsü, Taş Köprü, Traihi bilinmeyen Köprü, İpek Yolu, Haclı Seferleri Yolu, Bursa-İzmir yolu, Bağdat-Kudüs-Mekke-Medine Hac yolu, Balaban Çavuş(Gazi) türbesi, Baraklı(Bayraklı dede) Türbesi, Sakarya, Göynük Çayı, Karasu, Göksu nehirleri, Doğa Yürüyüş Parkurları, Eko Turizm alanları, Lefke Taşı, Lefke Bezi, Lefke Mutfağı Emevi’lerden kalma İçmeler Tesisleri vb bir çok değeri ile Osmaneli Turizmde hızla yükselen değer oluyor. Resterasyon çalışmalarımız hızla tamamlanıyor.2018 yılı sonunda Osmaneli de 50 konak, tarihi çarşı ve üç sokak restore edilmiş olacak.
Tarımda karpuzu, ayvası, domatesi, kırmızıbiberi, kavunu, şeftalisi ve birçok ürünü ile Osmaneli tarımda Bilecik ilinin Antalya’sı. Yapmış olduğumuz Paketleme ve yaş sebze meyve kurutma tesisimiz, yeni mezbahamız, fidanlıklarımız ve yapmakta olduğumuz hal binamız ile Tarımda Osmaneli hak ettiği yere geliyor. Tarım Kredi Kooperatifimiz yeni alanında faaliyetlerini büyüterek ve sözleşmeli alım yaparak Osmaneli de çiftçimize hizmetlerini arttıracak. Önceki dönem Milletvekilimiz Dr Fahrettin Poyraz’ın Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olması ile birlikte özellikle Tarım alanında Osmaneli de yatırımlar ve yeni fırsatlar yaratacağız. Osmaneli de tarımda var olan ürün çeşitliliği ve Pazar sorununu inşallah yeni uygulamalarımızla aşacağız. Bu arada özellikle kanatlı hayvancılık alanında yatırımların ilçemizde bu dönemde gerçekleştirdiğimizi de ifade etmek isterim.
Sanayi alanında özellikle oluşturduğumuz sanayi parselleri ile sanayinin önünü açtık.18 uygulamalarını tamamladığımız sanayi parsellerimize yatırımcılar büyük ilgi gösterdi. Bien Seramik, Tayraş, Eko Alüminyum, Ceneviz Gıda, Makine Fabrikası, Metek, Delta ve birçok sanayici Osmaneli de yatırım için sırada. Osmaneli sanayi ile büyüme hedefini de hızla gerçekleştiriyor. Mevcut fabrikalarımızın yeni yatırımlarla büyümelerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Osmaneli ilçemizde sanayide çalışan yaklaşık 2.500-3.000 hemşerimiz var. Yeni yatırımların adresi Osmaneli olacak.

2018-daha-guzel-bir-yil-olacak-(2).jpg
Ulaşımda geçiş noktası ve bütün yolların kesiştiği bir merkez olan Osmaneli kesinleşen Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Bandırma YHT hattı ile çok önemli lojistik merkezi oluyor. İstanbul-Osmaneli-Eskişehir-Ankara ve İstanbul-Osmaneli-Antalya bölünmüş yolu üzerinde yer alan Osmaneli ayrıca eski İstanbul-Ankara tren hattının da geçtiği yerleşim yeri. Osmaneli bu özellikleri ile ulaşımda çok avantajlı yerleşim yeri.

2018-daha-guzel-bir-yil-olacak-(1).jpg
2018 yılında Osmaneli yeni otogar, hal binası yatırımları ve sona erecek TOKİ yatırımları ile daha da güzel bir konuma gelecek. Osmaneli içerisinden geçmekte olan 4 km.lik eski İstanbul-Ankara yolu 2018 yılında tamamlandığında ilçemiz farklı bir görünüm kazanacak. Parklarımız,spor alanlarımız,yürüyüş yollarımızla,restore edilen konaklarımızla,turizmde büyük grupları ağırlayacak yatak kapasitemizle Osmaneli 2018 yılında çok gelişecek ve çok güzel olacak.
Osmaneli yatırımları için bizlere her zaman destek olan Milletvekilimiz Halil Eldemir, İl Başkanımız Fikret Karabıyık, Valimiz Doç. Dr Tahir Büyükakın, İlçe Başkanımız Mefaret Göbekçi ve Önceki dönem ilçe başkanı Yalcın Karaca, Belediye Meclis üyelerimize ve bizlere her daim destek olan tüm Osmaneli’li kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.2018 yılının sağlık, mutluluk ve huzur, başarı getirmesi dileklerimle, yeni yılınızı kutluyorum” dedi.

Bu haber toplam 2337 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.