2017 YILINDA SUYA ZAM YOK

2017 YILINDA SUYA ZAM YOK

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Belediye Meclisi bütçe görüşmelerinde 2017 yılında suya zam yapılmayacağını açıkladı.Osmaneli...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Belediye Meclisi bütçe görüşmelerinde 2017 yılında suya zam yapılmayacağını açıkladı.

Osmaneli ilçesinde suyun metre küpünün 1.04 Tl olduğunu açıklayan Başkan Şahin, “2016yılındaki fiyatlar ile 2017 yılında da vatandaşlarımıza su vermeye devam edeceğiz. Devletin su bedeli üzerinden belediyelere alınmasını şart koştuğu bazı rakamlar var. Bizler bu bedelleri kanunen almak zorundayız. Evsel atık bedeli, Evsel Katı Atık Bertaraf bedeli, Çevre Temizlik Vergisi gibi kanuni bedelleri faturalara yansıtmak zorundayız. Osmaneli Belediyesi olarak Devletin belirlemiş olduğu fiyatların asgarisini yansıtıyoruz. Evsel atık bedeli olarak m3 başına 0,30 kuruş, Evsel Atık Bertaraf Bedeli olarak da yine 0,30 kuruş ve Çevre Temizlik Vergisi olarak ta 0,20 kuruş alıyoruz. Bazı belediyeler suyu kullansın kullanmasın vatandaşlar fatura başına 5 ile 10 TL bedel almaktadırlar. Osmaneli Belediyesi olarak biz, sadece kullanılan su miktarı üzerinden para alıyoruz. Yine Devletimizin belirlemiş olduğu %8 KDV var” dedi.

Osmaneli’ye suyun Bozüyük Karasudan cazibe ile geldiği, yine de pahalı olduğunu iddia edenler var diyen Başkan Şahin, Evet suyumuz Bozüyük’ten cazibe ile gelmektedir. Fakat şu bilinsin ki, karasu projesine biz her ay 86 Bin TL para ödüyoruz. Karasu su birliğine üyelikten dolayı da her ay 10 Bin TL’ye yakın para ödüyoruz. Personel ve bakım giderleri ile birlikte Osmaneli Belediyesinin  kasasından  içtiğimiz suya ödediğimiz miktar yaklaşık 130 – 140 Bin TL civarında. Bozüyük’ten cazibe ile gelen su Osmaneli ilçemize bedavaya gelmiyor. Tüm bunlara rağmen, bölgemizde en ucuz suyu Osmanelili vatandaşlarımız içmektedir. Biz su bedelinden Osmaneli Belediyesine kar sağlamıyoruz, böyle de bir düşüncemiz yoktur.  BU nedenlerden dolayı 2017 yılında da Osmanelili hemşerilerim suyu aynı bedelle içmeye devam edeceklerdir” dedi. 

Bu haber toplam 2502 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.