MÜNÜR ŞAHİN

MÜNÜR ŞAHİN

YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZ DAHA DA ARTTI

A+A-

2014-2019 Döneminde Osmaneli için çok büyük hizmetleri birlik ve beraberlik içinde gercekleştirdik.31.Mart.2019 yerel secimlerinde Osmaneli halkı tekrar bize kentini yönetme yetkisi verdi. Allahın yardımıyla bu dönemde Osmaneli büyüme ve yükselişini sürdürecek ve bunu Osmaneli Milliyetciliğini ön planda tutarak, yine birlik ve beraberlik içinde gercekleştireceğiz.
Bizlere yürü, yürü diyen Osmaneli halkını asla unutmayacağız. Osmaneli halkı çalışana ve kendi geleceğine sahip çıktı, Açıkcası Osmaneli halkı kendi geleceğini, kendisinin belirleyeceğini, kenti yönetecek kişiyide kendi seçeceğini göstererek herkese ne kadar bilinçli seçmen olduğunuda gösterdi. Osmaneli halkına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız ve gayretlerimizin karşılığını bize bir dönem daha Osmaneli'ye hizmet etmeyi nasip eden Allah'a şükrediyoruz.
Osmaneli ilçesini yönetirken Allahın yardımlarını ve rızasını kazanacak şekilde hareket ediyoruz. Allah şüphesiz ki herşeyi gören ve bilendir. Osmaneli'yi yönetirken İslamiyetin kurallarını, yönetim şeklini, adaletini dikkate alıyoruz. Kısaca örnek aldığımız Kuran-ı Kerim, Hadisler ve peygamber efendimiz Hz Muhammet (S.A.V) yaşantısıdır.
Kısaca Kuranı kerimde yer alan ayetlerden yola çıkarak dikkat ettiğimiz davranış biçiminide kısaca anlatmaya çalışalım;
Yaptığın iyilikleri unut, sakın bir daha bahsetme. Çünkü her anlatışta, bir miktar daha sevabı gidiyor. O yazılmış bir sevap, unut. Sana yapılan kötülükleri de unut. Neden, çünkü sabrettin Allahü teâlâ sana bir ecir verdi, her söylediğinde kaybediyorsun. İki şeyi de unutma. Allahü teâlâyı unutma bir de ölümü unutma.
İyiliği Allah için yapmak lazım, iyilik ticaret değildir, yani tüccarlık değildir. Ben bunu yaptım, sen ne yaptın veya ne yapacaksın denmez. Sen yap unut, hiç ummadığın yerde karşına çıkar.
Gurur, kibir ve ucba kapılarak nefsâniyete prim vermemek için, bir sâlih amel işledikten sonra onu hemen unutuvermek gerekir. Eğer namaz, oruç, infak, Allah yolunda gayret gibi hayırlar, nefsânî bir üstünlük hazzı veriyorsa, evve­lâ, nefsin bu kötü huyu bertaraf edilmelidir. Bunun yolu da, nefsin tuzaklarından olan, hâl ve ameline güven­me gafletinden kurtulmak, Rabbimizin rahmetine nâil olabilmek için korku ve ümit duyguları içinde titreyen bir kalbî hassâsiyetle kullukta bulunmak ve neticede yine Rabbimizin rahmet ve mağfiretine sığınmaktır.
Nitekim kulluktaki güzel hâl ve amelleriyle beşeriyetin zirvesi olan Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- duâlarında:
“Allâh’ım! Sen’in gazabından rızâna, azâbından affına ve Sen’den yine Sana sığınırım! Sen’i lâyık olduğun şekilde medh ü senâdan âcizim! Sen kendini nasıl medh ü senâ etmişsen öylesin!” (Müslim) diyerek biz ümmetine örnek olmuştur.
İman varsa, her şey var demektir; iman yoksa hiç bir şey yoktur. İman hayattır candır, beden topraktan var oldu, tekrar toprak olacaktır. Bedene can veren imandır. Büyükler, imansız bedeni seyyar kabre benzetmişlerdir.
“Rahmân’ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevâzu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara lâf attığında, (incitmeksizin) «Selâm!» derler (geçerler).” (el-Furkân, 63)
Firâsetin şaheseri, ölüm bilmecesini halletmenin gayreti içinde olmakla başlar. Zîrâ fânî âlemde sırlara ve hakîkate ârif olabilmek, ancak “ölmeden evvel ölebilmekle” mümkündür. Yâni nefsânî ve dünyevî arzulardan vazgeçebilmek zarûrîdir. Hak dostları, bu hususta şu düstûrlara riâyet ederler:
Bir iyiliği açıklar yahut gizlerseniz veya bir kötülüğü (açıklamayıp) affederseniz, şüphesiz Allâh da ziyâdesiyle affedici ve kâdirdir.” (en-Nisâ, 149)
Allâh’ın sizi affetmesini istemez misiniz?..” (en-Nûr 24/22)
Kısaca Osmaneli'yi yönetirken çok şeye dikkat ediyoruz, ihtiyaç duyduğumuz her konuda bilgi ve örnekler Kuran-ı Kerimde mevcut. Örnek aldığımız lider, önder Peygamberimiz Hz.Muhammet (S.A.V.) ve onun yaşantısı. Osmaneli bu dönemde de yükselişini ve büyümesini sürdürüken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın desteği ile bir önceki dönemimizden çok daha fazlası hizmeti yapmak durumundayız. Osmaneli halkının beklentilerinin üzerinde hizmeti inşallah Allahın yardımıyla gerçekleştireceğiz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının emperyalizme karşı savaşarak 3 kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğundan misakı milli sınırlarını hedef alarak kurduğu Türkiye Cumhurriyeti bugün yine büyük güç, lider ülke olma yolunda ilerliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye uyguladığı bağımsız politikalarla Türk Dünyasının, İslam Âleminin ve ezilen tüm Dünya halklarının umudu olmaya devam ediyor.
Suriye, Irak, Filistin, Libya, Somali, Arakan vb.kısaca tüm islam âlemini kuşatan, bölen, katleden emperyalizme ve çevremizde kurulmak istenen terör devletlerine, Akdeniz'de Türkiye'ye karşı oluşturulmaya çalışılan planlara karşı Türkiye ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan ile büyük bir direniş sergiliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği Misak-ı Milli sınırlarının dışında savunmamız başlar diyerek ve onun savaştığı topraklara sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Emniyet Mensuplarına Allah güç kuvvet versin. Tüm Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, dua ile tekrar anıyoruz. Allah onları yetiştiren annelerden ve ailelerinden razı olsun.
"1075 yılından günümüze kesintisiz Türk kenti Osmaneli" halkı her zaman "Bayrak, Millet, Devlet, Vatan" için, devletinin, hükümetinin, cumhurbaşkanının, Türk Silahlı kuvvetlerinin, Emniyet güçlerinin yanında ve emrindedir.

 

Bu yazı toplam 39278 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum