YİĞİT LAKABIYLA ANILIR

YİĞİT LAKABIYLA ANILIR

Osmanlı döneminde Soyadı kanunu çıkmadan evvel, şehirlerde ve köylerde yaşayan sülaleler ve kişiler, lakapları ile anılırdı. Lakap, kişilerin ve sülalelerin...

A+A-

Osmanlı döneminde Soyadı kanunu çıkmadan evvel, şehirlerde ve köylerde yaşayan sülaleler ve kişiler, lakapları ile anılırdı. Lakap, kişilerin ve sülalelerin özelliklerine göre, bazen yaptıkları iş ile, bazen konuşmaları ile, bazen bıyıkları, sakalları sebebiyle kişilere ve sülalelere verilirdi. Verilen bu lakaplardan hiç kimse gocunmaz, gücenmez ve kimseye darılmazlardı. Cumhuriyet döneminde Soyadı kanunu çıktıktan sonra bile, kişiler ve sülaleler, bu lakaplarla anılmaya devam etmişlerdir. Halen günümüzde bile lakapları ile anılan kişiler ve sülaleler mevcuttur. Osmaneli ilçesinde de, geçmişte ve günümüzde lakapları ile anılan kişi ve sülalelerin bir çalışmasını yaptık. Bu çalışmada bizlere yardımcı olan Osmaneli Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Melih Yavuz ve Camikebir Mahallesi Muhtarı Ünal Özet'e teşekkür ediyoruz.

Osmaneli İlçesinde, geçmişten günümüze Sülale ve kişi lakapları.

Nalbant Mehmet Çavuş, Hacıküsüler, Gocakuşak Süleyman, Tangalar, Gabak Hüsen, Recebolları, Köse Hüsen, Agalar, Zehirci Nuri, Hacibramlar, Pepe Fevzi, Bekiralar, Ellez Memet, Şellekler, Çarıkçı Hüsen, Alirızalar, Arnavut Sami, Gamalılar, Tüfekçi Osman, Kürtler, Nalbant Sabattin, Eroslollar, Boyacı Buran, Neciphasanlar, Sucu Nizam Öksüzler, Gabakçı Enver, Gudüller, Hamido, Cabirler, Zımzım Hüsen, Limkolar, Cingen Bedriye, Bozacılar, Saatçi Hakkı, Hasanhocalar, 93 Lük Vasfiye, Yemenciler, Dazgırlı Binnaz, Göllüler, Semerci Hasan, Saraçlar, Nalbant Hasan, Ellezler, Saraç Osman, Şaştirler, Tanga Ali, Dazgırlar, B..Lu Ayşe, Gırlılar, Guduzun Nevriye, Çarıkçılar,Badek Hasan, Guduzlar, Badegöz Memet, Neşetler, Böcek Mustafa, Hayınlar, Badek Mustafa, Çeşmeciler, Molla Mustafa, Paşalar, Pilot Osman, Zindanlar, Bıdık Osman, Tüfekçiler, Sulu Emin(Yaneci Emin), Gocakuşaklar, Ayı Birol, Katırcılar, Helvacı Amet, Gebeşler, Semerci Ali, Arnavutlar, Demirci Memet, Sobacılar, Makasçı Memet Çavuş, Bulgurcu Hasan,Toklular, Azap Hasan, Nazırlar, Makarnacılar, Sobacı Memet, Hacıeminler, Beşyaş, Bulgurcular, Tüfekçi Hüseyin, Sütçüler, Sıçan Hasan, Semerciler, Şeytan Memet, Çerkez Memet, Guguklar, Abaza Behçet, Kelemciler, Zifir Ahmet, Doğramacılar, Bekiraların Zehra, Kamalı Ali, Şelleklerin Ayşe, Hamamcı Fatma, Zindan Hüsen, Zindan Memet, Kör Asım, Sağır Memet, Dilsiz Ömer, Kürt İsmail, Paşaların Hasan, Pazıvant Hüsnü, Deli Hüsen, Reslolu Mustafa, Tatar Ahmet, Kalaycı Ahmet, Toklu Amet, Altıntop, Tefik Memet, Bıçkıcı Emin, Postacı Hikmet, Kör Mustafa , Dagadak Nuri, Pala Recep, Sarı Hüsen, Bozacı Ali,            Yoğurtçu Halil, Pişik Hüsen, Pişik Ali, Sinemacı Necati(Gudüllü Necati), Kaveci Kadir(Gudüllü Kadir), Ecevit Hasan, Gebeş İsmail, Kuruların İsmail, Onbaşı, Dayıoğlu, Efe Mustafa, Dayı Memet, Karadayı, Koreli, Yamuk Süleyman, Kara Memet, Kara Amet, Tıkır Ali, Baba Şükrü, Dişçi Memet, Motor Ali, Şöför Hasan, Şöför İsmet, Pançak Hasan, Neşedin Fuat, Agaların Melahat, Yoğurtçu Sabahat, Yemencilerin Rafet, Şaştır İbram, Bıdık Ali, Efe Memet,  Ciba Emin, Nazır Memet, Pancarcı Memet, Amerikalı Hasan, Çete Mustafa, Cingen Cevriye, Alicon Fatma, Alicon Fahriye, Guguk Amet,Guguk Hüseyin, Nazır Cemal, Cıbır Necmi, 317 Memet, Ceyar Hasan, Babi Hüseyin, Pancarcı Memet.

Bu haber toplam 4467 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum