YHT İLE OSMANELİ MERKEZ OLACAK

YHT İLE OSMANELİ MERKEZ OLACAK

Osmanlı Padişahı Abdülhamit Han döneminde güzergâhı planlanmış olan, İzmir, Balıkesir, Bandırma, Bursa ve Gemlik Tren hattı güzergâh çalışmalarında...

A+A-

Osmanlı Padişahı Abdülhamit Han döneminde güzergâhı planlanmış olan, İzmir, Balıkesir, Bandırma, Bursa ve Gemlik Tren hattı güzergâh çalışmalarında son aşamaya gelindi.

TCDD yetkilileri ile geçtiğimiz gün bir toplantı yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Tren hattının Osmaneli’den geçeceğini, İzmir ve İstanbul’dan gelecek hatların Osmaneli’de birleşeceğini söyledi.

14142039_1737719373150679_703860836592472337_n.jpg

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Şahin; “Osmaneli'den geçeceği kesinleşmiş olan Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT hattı güzergâhında detay çalışmalarda tamamlanıyor. Bu gün birlikte Osmaneli içinden geçecek YHT hattı için bilgi alışverişinde bulunduğumuz proje ekibine TCDD yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.

Göksu vadisini izleyerek Belenalan yol ayırımından eski İstanbul-Eskişehir(E5) yolunu takip ederek CP karşısından tünelle mezarlık üstünden Tekke tepesi altından Beşevlerin üst kısmından Osmaneli MYO altından Sakarya Nehrini geçip Büyükyenice Köyümüz altında İstanbul-Eskişehir YHT hattı ile birleşecek Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT hattı Osmaneli için büyük değer oluşturacaktır.

Geçmişi MÖ 8.000 yıllarına dayanan ve İpek yolu, Müslümanlar ve Hıristiyanlar için hac yolu(İstanbul-Bağdat-Mekke ve İstanbul-Bağdat-Kudüs ) üzerinde olan, antik çağlardan kalan 3 değerli köprüye sahip Osmaneli Sultan Abdülhamit döneminde de belirlenmiş olan güzergah üzerinden Bursa'ya sonrası İzmir'e ve Bursa'dan Gemlik limanına uzanacak stratejik bir konuma kavuşuyor.

yht2011d.jpg

Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT hattı Bursa-Gemlik bağlantısı ile Lojistik anlamında Osmaneli ilçemize büyük değer katacaktır. Bilecik-Osmaneli-Gölpazarı-Sakarya-Geyve -Pamukova tarım ve sanayi ürünleri limana bu yolla ulaşacaktır. Ayrıca Bursa-İzmir Hattı ile de İzmir Limanlarına ve ticaret alanlarına da ulaşacaktır.

Osmaneli Sanayi açısından da büyük gelişim kaydedecek. Osmaneli olarak planlı,programlı ve hedeflerimizi belirlemiş bir kent olarak 50.000 kişiye ulaşabilecek bir yerleşimi kaldırabilecek alt yapıyı da oluşturduk.

Birlik ve beraberlik içinde "Sanayileşmiş, Tarih ve Kültür kenti Osmaneli" hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İktidar partisi belediyesi olmanın avantajlarını ilçemize bu dönemde yansıtmak için ilçe,il başkanlarımız,ilçe ve il genel meclis üyelerimiz,belediye meclis üyelerimiz ve milletvekilimiz,Valimiz ve kaymakamımızla ve bürokratlarımızla çalışıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 5829 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum