YENİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDA KONUŞAN BAŞKAN ŞAHİN,  “2016’DA BAŞLADIĞIMIZ İŞLERİ 2017’DE BİTİRECEĞİZ”

YENİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDA KONUŞAN BAŞKAN ŞAHİN, “2016’DA BAŞLADIĞIMIZ İŞLERİ 2017’DE BİTİRECEĞİZ”

Yeni yılın ilk belediye meclis toplantısı, 03 Ocak 2017 Salı günü saat 17.00’de belediye meclis salonunda yapıldı. Meclis toplantısı 10 gündem maddesi...

A+A-

Yeni yılın ilk belediye meclis toplantısı, 03 Ocak 2017 Salı günü saat 17.00’de belediye meclis salonunda yapıldı. Meclis toplantısı 10 gündem maddesi ile başladı. Gündem maddelerinde geçilmeden önce Belediye Başkanı Münür Şahin, belediye çalışmaları ile ilgili olarak kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Konuşmasına meclis üyelerinin yeni yıllarını kutlayarak başlayan Başkan Şahin, “Bien Seramik Fabrikası yatırım için belediyemize olan yükümlülüklerini yerine getirmiştir. Az bir sanayi arsasına ihtiyacı vardır. Onu da tamamladığında yakın bir zamanda yatırıma başlayacaktır. Arte fabrikasında 50, Metek Fabrikasında 100, Vatan Plastik’te 60 Delta Plastik’te 107 kişi çalışıyor. Önümüzdeki aylarda bu fabrikalarda istihdam sayılarını artıracaklardır. Beşevler köyünde yapılan paketleme ve ebatlama tesisi önümüzdeki günlerde tam kapasite ile çalışmaya başlayacaktır. Hastanemize Ektaş fabrikasına Diyaliz cihazı aldırdık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Osmaneli’deki diyaliz hastalarımız artık Bilecik’e gitmek zorunda kalmıyorlar. Spor konusunda amatör sporlarda başarılar yakaladık. İleriki zamanlarda başarılar daha da artarak gelecektir. 2016 yılında başladığımız spor tesislerimizden yapımları devam edenler 2-3 ay içerisinde bitecektir. Jandarmanın arkasındaki alanda 20x40 metre ebadında yeni halı saha yapacağız. Spor tesisi konusunda Osmaneli ilçemizi bir numara yapmaya kararlıyız. Üniversitelerle iyi ilişkilerimiz devam ediyor. İstanbul Üniversitesinden 40 Profesör önümüzdeki günlerde Osmaneli ilçemize gelerek bir çalıştay düzenleyeceklerdir. Bu çalıştayın ve hocaların Osmaneli’mize gelmeleri ilçemizin tanıtımı açısından çok önemlidir.  Belediyemize yeni tapular kazandırmaya devam ediyoruz. Konaklarımızın restorasyonları için Turizm ve Kültür Bakanlığından 2017 yılı içerisinde 550 Bin TL daha para gelecektir. İçmeler tesislerimizin en önemli işi olan elektrik hatlarının yapımı bitirildi, tesislere elektrik verilmeye başlandı. Yine Kilisenin onarımı 2017 yılında bitirilerek yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacaktır. Sakarya kenarında yapacağımız 6 Kilometrelik alana 1500 adet ağaç fidanı dikiyoruz. Vatandaşlarımızdan ve kuruluşlarımızdan bu alana özelikle meyve fidanı hediye etmek isteyenler olursa kendilerine şimdiden teşekkür ediyoruz. Pil fabrikasından başlayarak İstanbul yönüne doğru 4 Kilometre bölünmüş yolun ihalesi yapılmıştır. 4-6 ay arasında şehir içinden geçen bu yolun da bitirilmesi planlanmaktadır. Doğal gaz çalışmalarında sona yaklaşmış bulunuyoruz. İstasyon altı mevkiinde de kış ayları nedeniyle bir çalışma yapamıyoruz fakat bahar ayları itibariyle bütün cadde ve sokakların yapımına başlanacaktır. Otogar, benzinlik ve hal binamız da 2017 yılında Allahın izniyle tamamlanacaktır. Toki ile bütün anlaşmalarımızı ve projelerimizi yaptık. Üç ay içerisinde Toki konutlarımız ihale edilip inşaatlara başlanacaktır” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 1. Maddesi Meclis toplantılarının her ayın ilk Salı günü saat 17.00’de yapılması oy birliğiyle,

2. Maddesi meclis toplantısı tatil ayının Haziran ayında olması oy birliğiyle,

3. Maddesi Meclis Huzur hakkı tespitlerinin kanunun vermiş olduğu bedelin kabulü oy birliğiyle,

4. Maddesi Zabıta fazla mesai ücretlerinin kanunun belirlediği oranda verilmesi oy birliğiyle,

5. Maddesi olan Stajyer öğrenci ücretlerinin kanunun belirlemiş olduğu asgari ücretin %30’u olarak kabulü oy birliğiyle,

6. Madde Denetim Komisyonu üyesi tespiti ve seçimi yapıldı. Ak Parti Grubu Turan Ağdağ, Yalçın Yağız ve Bekir Torun’u aday gösterirken, MHP Grubu Murat Özer ve Saim Taşgın’ı aday gösterdiler. Yapılan gizli oylamada, Murat Özer 12 oy, Saim Taşgın 12 Oy, Turan Ağdağ 11 oy, Yalçın Yağız 10 oy ve Bekir Torun 10 oy alarak Denetim komisyonu üyeliklerine seçildiler.

Gündemin 7. Maddesi olan sözleşmeli personel ücretlerinin tespiti oy birliğiyle,

8 madde de yer alan EBYS-Belediye yönetim sistemi yenilenmesi için iller bankasından kredi talebi, MHP Grubunun ret oyuna karşılık Ak Parti ve CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesindeki numarataj çalışmaları oy birliği ile ve gündemin sn maddesi olan 10. Madde de yer alan Personel Hizmet Alım İhalesine Yetki Alınması maddesi MHP Grubunun red oylarına karşılık Ak Parti ve CHP grubunun oyları ile kabul edildi.  

Yılın İlk Belediye Meclisi toplantısından sonra Belediye Başkanı Münür Şahin ve Belediye Meclis Üyeleri topluca yemek yediler. 

Bu haber toplam 1622 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.