MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

VUSLAT..!

A+A-

 

Gazetemizin ilk sayısını hazırlarken, köşemin adını sordular. Hiç düşünmeden “VUSLAT” dedim.

Kelime manası ile kavuşmak.

1999 yılında Sakarya gazetesinde köşe yazısı yazmaya başladım. Zaman zaman ara verdim, zaman zaman da ilimizdeki diğer yerel gazetelerde yazdım. Fakat uzun yıllar oldu ki köşe yazısı yazmayalı. İnsan köşe yazısı yazmaya ara verdiğinde, toprağın susuz, Can’ın canan sız, Gülün bülbül ’süz, kalması gibi bir duruma uğruyor. Epey bir zamandan sonra Mehmet Erdal kardeşim Osmaneli Haber gazetesi projesini söyleyip gelir misin abi dediğinde hiç tereddüt etmeden “Gelirim” dedim. Çünkü toprağın suya, gülün bülbüle, Can’ın canana hasret kalması gibi bende siz değerli okurlarıma hasret kalmıştım. Osmaneli Haber gazetesi bu hasretliğime son verecek bir bağ oldu sizlerle benim aramda. Yani, vuslata erdim bir manada. Çünkü tekrardan sizlerle bir arada olacağım. Sizlerin dertleri ile dertlenip, sevinçleriniz ile sevinerek bu ortak duygularımızı bu köşeden sizlerle paylaşacağım. Her köşe yazım sizlerle bir vuslat olacaktır.

Sevgili dostlarım.

Osmaneli Haber Gazetesi ile birlikte 12 Ağustos 2016 Cuma gününden itibaren bende artık Osmaneli’li oldum. Sizlerin bir kardeşi, bir arkadaşı, bir ağabeyi olarak bundan sonra Osmaneli ilçemizde sizlerle birlikte sizlerle iç içe yaşayacağım. Osmaneli artık benim de bir ilçem. Osmaneli ilçemde yapılan her hizmetten bende sizler kadar faydalanacağım. Yapılmayan ve yapılamayan işlerden dolayı da sizler kadar mahrum kalacağım. Ben ne kendimin ne de sizlerin mahrumiyet yaşamaması için bu satırlardan mücadelemi yapacağım. Umarım ki mahrumiyetleri değil, daima güzellikleri yaşayacağımız günleri hep birlikte yaşayacağız.

Gazete çıkartmak, gazetede yazı yazmak her olaya muhalif olmak demek değildir. Önemli olanı güzellikleri dile getirmek, iyi yapılanları yazmak, güzel icraatları resimlemektir. Elbette ki bu güzel yazıları bizlere yazdıracak olanlar da, güzel resimleri çektirecek olanlar da bizleri yöneten seçilmiş ve atanmış büyüklerimiz olacaktır. İlçemize hizmet edenlerin her zaman iyi şeylere imza atmalarını, güzel işleri meydana çıkarmalarını Allah nasip eylesin de, bizlere de bu güzellikleri yazmak kalsın. Yapılan iyi ve hayırlı işleri siz değerli hemşerilerimize aktarmak kalsın. Bizler bunun için Osmaneli ilçemize geldik, onun için gazete çıkartıyoruz. Günlük bir gazetenin çıkartılmasının zorluklarını gayet iyi biliyoruz. Fakat bizler bu zorlukların üstesinden geleceğimizi, Osmaneli’li hemşerilerimizin yeniliklere ve gelişmelere açık olduğunu ve OSMANELİ HABER gazetesine ve bizlere bu mübarek topraklarda sahip çıkacağını bilerek geldik. Osmaneli 707 yıldır Müslüman Türk toprağı. Bu toprakların gelişmesi, bu topraklar üzerinde yaşayan hemşerilerimizin refahı ve en önemlisi de torunlarımızın geleceği için hep birlikte mücadelemizi vereceğimizi bilerek halisane duygularla bu topraklara geldik. Çaba bizlerden, Yardım ve inayet yüce Allah’tan, teveccüh sizlerden.

Her daim hayırla, iyilikle Vuslat’a ermemiz dileklerimle.   

Bu yazı toplam 1764 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.