MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

VUR PATLASIN, ÇAL OYNASIN!!!

A+A-

Helikopter düştü 13 Şehit, çatışmada 3 Şehit, bir günde 16 Şehit.
16 haneye ateş düştü yine. 16 baba, 16 ana, 16 eş, onlarca evlat. Söylemesi ne kadar kolay değil mi? Bugün yine16 Şehit varmış demesi. 
Tv'lerdeki haber bültenlerinde bile bir iki dakikalık haber. Sonra? Sonrası mı? Vur patlasın çal oynasın. Alıştık mı? Alıştırıldık mı? Kanıksadık mı? Kanıksattırıldık mı? Artık sıradan bir olaymış gibi gelmeye başladı herkese. Hani birileri diyordu ya "Bu işin fıtratında bu var" diye.  Herhalde bizlerin fıtratında da alışmak varmış ki, alıştık işte. Demek ki Ateş sadece düştüğü yeri yakıyormuş.
Bakınız bir günde 16 Vatan Evladını daha toprağın kara bağrına Şehit diyerek koyduk. Arkalarından belki bir Fatiha bile okumak gelmedi aklımıza. Hele ki yas tutmak hiç gelmedi akıllara. Nasıl olsa 30 yıldır veriyoruz bu Şehitleri. Binlercesini, on binlercesini vermişiz Vatan için kara toprağa. Böyle giderse bundan sonra verceklerimiz de cabası. Hani dedik ya alıştırdılar herhalde bizleri Şehit haberlerinin normal karşılanmasına. Kardeş Azerbaycan Devleti bile bizim Şehitlerimiz için üç günlük yas ilan ederken, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin aklına yas ilan etmek bile gelmedi. Suudi Arabistan'ın Vahhabi Şeyhi öldüğünde benim ülkemde yas ilan edip bayrakları yarıya ibdirtenlerin, kendi öz evlatları Şehit olduğunda yas ilan etmek akıllarına mı gelmiyor? yoksa bizim Şehitlerimizin, Arap Şeyhi kadar değeri mi yok gözlerinde. Yoksa, Helikopter düşmüş, yine çatışma olmuş, Şehitler varmış diye bir gündemleri hiç mi olmadı onların. Eminim ki hiç bundan önceleri olduğu gibi, bugünde hiç olmamış. Diyeceksiniz ki, nerden biliyorsun. Evet biliyorum, onların gündeminde Şehitlerimiz olsaydı o gün Meclisi tatil ederler 550'side Şehit cenazelerinin defin etmeye giderlerdi. 
16 Şehidimiz toprağa verilirken bizim anlı şanlı milletvekillerimiz ne işle meşgullermiş biliyormusunuz?O gün TBMM'de kendileri için yine kıyak bir 
 Yasa çıkarmanın derdindelermiş. Üniversitelerde öğretim görevlisi iken vekil seçilip vekillikte emekli olanlar, tekrar  Üniversitelerde öğretim üyeliğine dönerlerse, hem emekli vekillik maaşı , hem de üniversiteden maaş alacaklarmış. Daha önce böyle bir hakları yokmuş. Vekil beyefendiler o gün bu yasayı çıkarmanın derdine düşmüşler. Oysa Üniversite hocalığından emekli olanlar, tekrar hocalığa dönerlerse böyle bir haktan yararlanıyor, bir tek maaş alabiliyorlar. Fakat Sayın vekiller çift maaş alacaklar. Yine aynı gün,   şehitlerimiz toprağa verilirken, sayın vekiller TBMM'de zeytinliklerin imara açılması kanununu çıkarmakla meşgul idiler. Sıra ülkemizin en büyük değerlerinden biri olan zeytinin yok edilmesine gelmiş. Ne uğruna, güzelim kıyılarımıza koca koca otelleri, tatil köylerini, beton yığınlarını dikmek uğruna. Bir yanda vatanını herşeyiyle korumak için Şehit olan kahramanlar, diğer yanda vatan topraklarının en büyük zenginliklerinden olan Zeytin ağaçlarını katletmek için kanun çıkartan vekiller. Şehitlerin cenaze namazını kılmak için değil, kendilerine kıyak yapmak için el kaldıran mebuslar. Bende burada oturmuş Şehitlerimiz için neden yas ilan edilmedi diye makale yazmaya çalışıyorum. Kimin umurunda ki. Bu ülkede atı alan herkes Üsküdar'ı geçerken biz yayan kalmışız kimin umurunda. Sıvasız evlerde Şehit babaları göz yaşı döküyormuş, anaları ağıt yakıyormuş, eşleri karalar bağlıyormuş, evlatların yüreği yanıyormuş kimin umurunda. Şehitler kara toprağa girmiş, olsun varsın, mühim olan ballı  maaşların  cep lere girmesi. Mühim olan beton yığınları uğruna Zeytin ağaçlarının katledilmesi. 
Alın size YENİ TÜRKİYE. Varın hayrını görün. Ateş düştüğü yerde yanıyor nasıl olsa. Kimin umurunda. Vur patlasın çal oynasın.

Bu yazı toplam 1816 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.