VALİ ŞENTÜRK'TEN ÜRETİM VURGUSU

VALİ ŞENTÜRK'TEN ÜRETİM VURGUSU

Vali Bilal Şentürk, Osmaneli ilçesinde çeşitli ziyaretlerde ve incelemede bulundu.Kaymakam Naif Yavuz ve Belediye Başkanı Münür Şahin ile birlikte Hisarcık...

A+A-

Vali Bilal Şentürk, Osmaneli ilçesinde çeşitli ziyaretlerde ve incelemede bulundu.

Kaymakam Naif Yavuz ve Belediye Başkanı Münür Şahin ile birlikte Hisarcık Köyü Beşevler Mahallesinde köylülerle bir araya gelen Vali Şentürk, tarlada çalışan domates üreticileri ile sohbet etti. 

Bilecik'in sahip olduğu tarımsal ürünleriyle önemli bir ekonomik değere sahip olduğunu ifade eden Vali Şentürk, "htiyaçlarımız ve kaynaklarımız belli. Devlet-millet işbirliğinde kaynaklarımızı da doğru kullanarak, ihtiyaçlarımızı karşılarız. Her zaman üretelim. Üretimi destekleyelim'' diye konuştu.  

vali-senturkten-uretim-vurgusu2.jpg

Vali Bilal Şentürk, Osmaneli ilçesinde çeşitli ziyaretlerde ve incelemede bulundu. 

Vali Şentürk, Kaymakam Naif Yavuz ve Belediye Başkanı Münür Şahin ile birlikte ilk olarak Bilecik Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği ziyaretinde Birlik Başkanı Samet Kavakoğlu ve üyeleriyle bir süre sohbet ederek, sektörde yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.  

Daha sonra Ziraat Odasını ziyaretinde Oda Başkanı Orhan Uğur'dan odanın çalışmaları ile tarım ve hayvancılık hakkında bilgi alan Vali Şentürk, şarküteri ürünleri üretimi yapan CP Türkiye Fabrikasında tesislerde incelemede bulunarak, Genel Müdür Ümit Eser'den üretim hakkında bilgi aldı. 

vali-senturkten-uretim-vurgusu3.jpg

Hisarcık Köyü Beşevler Mahallesinde köylülerle bir araya gelen Vali Şentürk, ''Tarımıyla, sanayisiyle, doğal ve tarihi güzellikleriyle Bilecik ülkemizin butik illerinden biri. Aynı zamanda ürettiği tarım ürünleriyle de büyük bir ekonomik değere sahibiz. Sakarya nehrinin bereketli suları  ilimizin sulu tarımı için büyük önem arz ediyor. Eldeki imkanlarımızı öncelik sıralamasına göre doğru kullanmalıyız. Üretimlik harcamalar yapmalıyız. Çünkü biz gelişen ülkeyiz. Kapasitesi atıl olan alanları devreye sokarsak, alt yapımız olur. İhtiyaçlarımız ve kaynaklarımız belli. Devlet-millet işbirliğinde kaynaklarımızı da doğru kullanarak, ihtiyaçlarımızı karşılarız. Her zaman üretelim. Üretimi destekleyelim.'' diye konuştu.   

vali-senturkten-uretim-vurgusu4.jpg

Köylü-devlet işbirliğinde yapılan Köy Konağında incelemede bulunan Vali Şentürk, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekleriyle hayata geçirilen ve belediye tarafından 3 dönümlük arazide kurulan ve 450 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren tesiste üretilen ev tipi domates salçası ile diğer ürünlerin yapımı hakkında Belediye Başkanı Münür Şahin'den bilgi aldı.  

Tarlada domates üreticileriyle sohbet eden Vali Şentürk, bereketli ve kazançlı günler dileğinde bulundu.

vali-senturkten-uretim-vurgusu5.jpg

 

Bu haber toplam 1769 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.