UYUŞTURUCU SORUNU İÇİN TOPLANDILAR

UYUŞTURUCU SORUNU İÇİN TOPLANDILAR

Bilecik’te Vali Süleyman Elban başkanlığında, '' İl Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu'' nun 2017 yılı Ocak ayı toplantısı yapıldı.Vali Elban, İl Özel...

A+A-

Bilecik’te Vali Süleyman Elban başkanlığında, '' İl Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu'' nun 2017 yılı Ocak ayı toplantısı yapıldı.
Vali Elban, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Dünyada ve özellikle gelişmiş ülkelerde en önemli sorunlardan birisinin uyuşturucu olduğunu ve bunun başta gençlik olmak üzere toplumda belli yaş grubu insanlarda dahil ciddi bir sıkıntı haline geldiğini söyledi.
Terör örgütlerinin de, kara paranın da en önemli finans kaynaklarından birisinin uyuşturucudan sağladığını ifade eden Vali Elban, ''Ülkemizde hem güvenlik, hem sağlık, hem de ilgili birimler uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi faaliyetler yürütmektedir. Son dönemde bunlara özellikle sivil toplum kuruluşlarımız ve mahalli idarelerimiz de eklendi. Mücadele konusunda çok fazla kesim, ayrı alanlarda tek amaç için mücadele etmeye başladılar. Başbakanlığımız bu konunun koordine içinde yürütülmesi ve daha etkili bir mücadele yöntemlerinin kullanılması amacıyla bir eylem planı hazırladı. Bu eylem planı kapsamında da illerde uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili kurullar oluşturuldu. İnşallah yapılan bu toplantılar, arkadaşlarımızın mücadelesi, gayretleri neticesinde özelde ilimizde, genelde de ülkemizde bu konuda belli başarılar sağlarız diye temenni ediyorum.''
Toplantı, Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı tarafından 2016 yılı faaliyet raporunun ve ''2016-2018 ulusal uyuşturucu ile mücadele eylem planı'' hakkında sunum yapması ve 2017 yılında bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması planlanan faaliyetlerle ilgili kurul üyelerinin görüş ve önerilerini belirtmesiyle sona erdi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İl Jandarma Komutanı J.Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile kurul üyeleri de katıldı.


Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.