TÜRK POLİSİ 174 YAŞINDA

TÜRK POLİSİ 174 YAŞINDA

Türk Polis Teşkilatının 174’üncü kuruluş yıl dönümü, Osmaneli’de törenle kutlandı. Tören Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı...

A+A-

Türk Polis Teşkilatının 174’üncü kuruluş yıl dönümü, Osmaneli’de törenle kutlandı. Tören Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli, Osmaneli Savcısı Furkan Akçay ve Haydar Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Eyüp Uzun, İlçe Emniyet Müdür Vekili Dr. Ali Özgan, Daire Müdürleri, emniyet teşkilatı, emekli emniyet mensupları, Ak Parti ve CHP İlçe Başkanlarının katılımıyla Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlandı. İlçe Emniyet Müdür Vekili Dr. Ali Özgan, çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Müdür Vekili Özgan yaptığı konuşmada; “Güzel veciz bir söz vardır: “Herkesin vicdanı kendi polisidir, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır”. Vicdanların işleyemez olduğu durumlarda ise polis ve adliye kurumları varlık amaçlarını ortaya koyarak görevlerini yerine getirmektedirler. Daha önce farklı isimlerle hizmet vermekte iken 10 Nisan 1845 tarihinde ilk kez “Polis” adı ile kurulan Emniyet teşkilatı, her daim milleti ile iç içe olmuş, milletin kendi öz evlatlarından oluşmuş bir kurumdur.

7ce84551-f44a-4d4d-89ac-96eadd9c84e3-(1).jpg
Polislik, kanunlardan almış olduğu yetki ile devleti ve milletine hizmet ederken yeri geldiği zaman bir an bile tereddüt etmeden canını seve seve feda etmekten çekinmemeyi gerektirmektedir. Çok uzak değil, yakın geçmişimiz Ali Gaffar Okkan ve Fethi Sekin gibi kahramanlarla doludur. Mensubu olmaktan mutluluk duyduğum Türk Polis Teşkilatında on binlerce Fethi Sekin’lerin Ali Gaffar Okkan’ların olduğunu çok iyi biliyor ve bununla gurur duyuyorum.  
Belirtmek isterim ki, hakka ve vicdana uygun hareket ederken gücünü yasalardan ve milletinden alan emniyet teşkilatı dün olduğu gibi bugün de her türlü fitne ve şer odaklarına karşı devletinin ve milletinin emrindedir. Bu devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün teminatı, devletin bekasının yılmaz savunucusudur.
Bu duygu ve düşüncelerle 23 senedir mensubu olmaktan onur duyduğum Emniyet Teşkilatımın polis haftasını kutluyor, ahirete intikal edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. Bilecik Milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün’ün kutlama mesajlarının ardından törene katılanlar ilçe Emniyet Müdürlüğüne geçerek, burada yapılan ikramları kabul ettiler. 

53942c56-05d7-448c-9eb3-c4531ffb6151.jpg

 

Bu haber toplam 2173 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.