TRAFİKTE ÖNCELİK YAYANIN

TRAFİKTE ÖNCELİK YAYANIN

İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için başlatılan kampanya kapsamında Osmaneli’de etkinlik...

A+A-

İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için başlatılan kampanya kapsamında Osmaneli’de etkinlik gerçekleştirildi.
Osmaneli Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından trafikte yayalara öncelik verilmesi anlamında bir program düzenledi. Ankara Caddesi ve İstanbul caddesin de Çarşamba günü Saat 12.00’da uygulama yapıldı.
Vatandaşlarında katılım gösterdiği programda trafik bir süreliğine durduruldu ve yayalar yaya kaldırımı kullanarak karşıdan karışaya geçti.

trafikte-farkindalik-3.jpg
Kaymakam Naif Yavuz yaptığı açıklamada “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle “sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirilmiştir dedi. Yavuz Bu amaçla İçişleri Bakanlığımız tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın“ sloganıyla 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edildiği ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek olan bir kampanya yapılması kararlaştırılmıştır” dedi.
Düzenlenen programa Kaymakam Naif Yavuz, belediye başkan yardımcısı Hayati Kaba, Emniyet Müdürü vekili Ali Özgan, Jandarma komutanı Eyüp Uzun, polis memurları ve Jandarma trafik ekipleri katıldı.

trafikte-farkindalik-1.jpg

 

Bu haber toplam 1273 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.