'TOPRAKLARIMIZDAN İSTİFADE ETMELİYİZ'

'TOPRAKLARIMIZDAN İSTİFADE ETMELİYİZ'

Vali Bilal Şentürk, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda ilimizin tarım potansiyeline dikkat çekti. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde,...

A+A-

Vali Bilal Şentürk, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda ilimizin tarım potansiyeline dikkat çekti. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, geniş bir katılımcı kitlesine seslenen Vali Şentürk, ilimizin kalkınması için tüm dinamiklerin etkin bir şekilde harekete geçirilmesi gerektiğini belirtti. 

Konuşmasının bir bölümünde ilimizin tarım potansiyeline vurgu yapan Vali Şentürk, ecdadımızın bu toprakları boş tutulsun diye teslim etmediklerini ifade ederek, ''Biz topraklarımızdan istifade etmeliyiz. Bilecik, 4 iklim özelliğine sahip. Verimli topraklarımız var. İddialı olabileceğimiz tarımsal ürünlerimiz var. İlimizin ekonomik, sosyal, kültürel, kalkınma ve gelişmesi anlamında var olan potansiyeli etkin bir şekilde harekete geçirmeliyiz.'' diye konuştu.

1-613.jpg

Vali Bilal Şentürk, ''Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulu'' toplantısında muhtarlarla buluştu. 

Vali Şentürk, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Vali Yardımcıları,  Kaymakamlar, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, daire müdürleri ile merkez ve ilçe köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda, Şeyh Edebali'nin ''İnsani Yaşat ki Devlet Yaşasın'' sözünün, Bilecik için bir kavram ifade ettiğini söyledi. 

Vazgeçecek bir bireyin olamayacağını bilerek, mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Şentürk, şöyle konuştu: 

''Toplumlar sağlıklı bireylerle ancak geleceklerini sağlıklı olarak inşa edebilirler. Geleceklerine güvenebilirler. İlimizde, emniyet ve asayiş açısından gerekse bağımlılığıyla muhatap açısından çok büyük tehditlerle karşı karşıya değiliz. Ama bu bizi hiçbir zaman rehavete düşürmemek durumundadır. Biz köylerin alt yapısından, köyde yaşayan insanların rahat ve huzurlu, refahı açısından olduğu gibi şehir merkezinde de farklı noktalarda gerek fiziki yapılarda gerekse insana dönük yatırımları iyi hale getirmeliyiz. Bunun için önce sağlık geliyor. Uyuşturucu maddelerin birçoğu doğal olmayan maddeler. Birileri sadece para kazanma amaçlı değil dünyayı ve toplumları etkileme, yönlendirme ve hasımlarını zayıf düşürme amacıyla da bunu kullanıyor. Bağımlılıkla mücadele ederken yeniden dirilebilmemiz, sağlıklı bir geleceği inşa edebilmemiz, dünyada güçlü ve etkili olmamız açısından da mücadelede uyanık olmak zorundayız. Bağımlıları kurtarma çabalarının yanında asıl olan buna bulaşmama noktasında atılacak adımlardır. Bağımlılık yapan malzemelerin temini, üretilmesi, ticaretinin yapılması, yaygınlaştırılmasına dönük her türlü önlemin tabana yayılması lazım. Toplumun her kademesi tarafından sahiplenilmesi gerekir. Sadece devletin ve kolluk kuvvetlerinin işi değildir. Yeşilay Derneğinin açılması için Valilik olarak destek vermeye hazırız. Temel mantığımız sorumlulukları paylaşmalıyız. Toplum adına bizim temel yatırımları sağlamak, bulunduğumuz bölgenin ekonomik kalkınmasını sağlamak gibi görevlerimiz olduğu gibi toplumun sağlıklı bir şekilde hayatını idame ettirmesini sağlamak, geleceğe dönük olarak her yönüyle yanlışa bulaşmayan, düzgün işler yapan yani kendinden çok toplumu, beraber yaşadığı insanları düşünen ve onlar için taşın altına elini sokan insanların olduğu bir toplum oluşturmak bizim asıl vazifemiz olmalıdır.''   

2-619.jpg

'ÖNCELİĞİMİZ KİMSESİZİN KİMSESİ OLMAK' 

Vali Şentürk, kendisinin ve kamu görevinde bulunanların devletin sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri vatandaşa ulaştırma, vatandaşın sahip olduğu imkan ve kabiliyeti kamuya mal etmekle mükellef olduğunu kaydetti. 

Köylerde ve mahallelerde herkese ulaşma şanslarının olmadığını ancak muhtarların bu anlamda değerli olduğunu anlatan Vali Şentürk, sözlerine şöyle devam etti: 

''Bunun için Cumhurbaşkanımız periyodik olarak muhtarları Külliyede zaman zaman topluyor. Muhtarlarla periyodik toplantılar yapılıyor. Bizim sahadaki gözümüz ve elimiz olmalısınız. Burada temel anlayışımız kamu yararı  olmasıdır. Önceliğimiz kimsesizlerin kimsesi olabilmek noktasında devletin sağladığı imkanları doğru yerlere zamanında ulaşmasını sağlamaktır. Bu konuda en büyük yardımcımız muhtarlarımız. Dolayısıyla sahipsiz, kimsesiz, yaşlı ve köşede kalmış birileri köyümüzde, mahallemizde olmamalı. Birinci mesuliyet muhtarlarımıza ait. İhtiyaçların giderilmesi noktasında tedbirler alacağız. Bizim toplumumuz, sahip çıkma noktasında güç ve kabiliyete sahip.''  

''İŞİN SAHİPLERİNİ ARTIRMALIYIZ'' 

Kamu birimlerinin, asli görevlerini ve üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Vali Şentürk, ''Kamu hizmetlerinin sahiplenebilmesi, devamlılığı ve kalitesinin artırılması toplumun ilgisi ve sahiplenilmesine bağlıdır. Sorumluluk paylaşma noktasında sorumluluk alan kişi, fedakarlık yapan kişi bu işin sahibi demektir. İşin sahiplerini artırmalıyız. Kamuya dönük işlerin sahipleri ne kadar artarsa o kadar kaliteli hale getiririz ve sorun olmaktan çıkartırız.'' dedi. 

3-481.jpg

Vali Şentürk, ataların bu toprakları boş tutulsun diye teslim etmediklerini ifade ederek, ''Biz topraklarımızdan istifade etmeliyiz. Bilecik, 4 iklim özelliğine sahip. Verimli topraklarımız var. İddialı olabileceğimiz tarımsal ürünlerimiz var. İlimizin ekonomik, sosyal, kültürel, kalkınma ve gelişmesi anlamında var olan potansiyeli etkin bir şekilde harekete geçirmeliyiz.'' diye konuştu.

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.