TOPRAK SANATLA BULUŞACAK

TOPRAK SANATLA BULUŞACAK

Kınık Köyü Kırsalda Tasarım etkinliği basın toplantısı Vali Tahir Büyükakın başkanlığında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi....

A+A-

Kınık Köyü Kırsalda Tasarım etkinliği basın toplantısı Vali Tahir Büyükakın başkanlığında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kınık Köyü Kırsalda Tasarım etkinliği basın toplantısına Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, TSO Başkanı Şükrü Keskin ve ilgililer katıldı. Vali Büyükakın, Kınık'ta yapılacak etkinlik kapsamında üreticilerin doğru tasarımla beraber doğru mekanlarda alıcılarla buluşturulduğunda istenilen faydayı sağlayabileceğini söyledi.

Çömlekçilik ve el sanatıyla yapılan eşyaları mobilyacıların, süs ve hediyelik eşyası satan dükkanların aldığını vurgulayan Vali Büyükakın, şöyle konuştu: ''Biz alıcılarla, üreticilerimizi buluşturalım istedik. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Bunun yanında bir de tasarım gerekiyordu. Tasarım için de Güzel Sanatlar Fakültelerimizin ilgili bölümlerinde akademisyenler ve öğrenciler gelip geleneksel üretimimizi hediyelik eşya tasarımına döndürecek şekilde bir tasarım atölyesi yaptılar. Beş akademisyen, beş usta ve dokuz öğrenci orada tasarımlar gerçekleştirdiler. Bu tasarımlar, 11-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 'Kınık Köyü Kırsalda Tasarım' etkinliğinde alıcıyla buluşacak. Bu hem sektörü hem alıcıları bir araya toplayacak, hem de geleneksel sanatlar yaşamayı sürdürecek, bir de kazandıkları gelirin artmasına vesile olacağız.'' Vali Büyükakın, Bilecik'in, geleceğin parlayan yıldızı olacağını belirterek, ''Önümüzdeki 25 yıl içinde Türkiye'nin en hızlı gelişen 10 ilinden bir tanesi olacak. Buna inanıyor ve bunun için çalışıyoruz. Üzerimizde oynanan oyunları herşeye rağmen inadına üreterek, sürekli üreterek yeneceğiz. Türkiye'nin gelişimine kimse engel olamayacak.'' dedi. Milletvekili Yağcı da Kınık'ın Bilecik'in önemli değerlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, yapılan çalışmanın Bilecik için çok önemli olduğunu ve değer katacak her çalışmaya destek vermeye devam edeceğini ifade etti. BEBKA Genel Sekreteri Gerim ise ''Bugün burada Bilecik’in ilçesi Pazaryeri’nin 100 yılı aşkın geçmişi olan çömelkçilik sanatıyla ilgili yapılan çalışmaları daha ileriye götürmek, ticari yönden biraz daha teşvik edici mekanizmaları kullanma açısından bir etkinlik planladık. Bizler Kalkınma Ajansları olarak bölgeler arasındaki kalkınmışlık farklarını azaltmaya çalışıyoruz. İlk hedefimiz tabii ki sanayi ve teknolojinin geliştirilmesi. Bununla berbaer özellikle kırsalda yerel kalkınma fırsatlarını değerlendirmek de çalışma alanalrımız içerisinde.İnşallah Kınık Köyü’nde de yaptığımız bu etkinliklerle de farkındalığın arttırılması, 100 yıla yakın bir geçmişi olan çömlek sanatının daha ileriye götürülmesi, ticarete katkılarının arttırılması ve bölgenin daha da geliştirilerek turizme katkı sağlayacağını ümit ediyoruz.'' diye konuştu.


Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.