'TEŞVİK ADALETSİZLİĞİNİ AŞMALIYIZ'

'TEŞVİK ADALETSİZLİĞİNİ AŞMALIYIZ'

Bilecik TSO Meclis Başkanı Erdal Erşan, hayvancılık ve kırmızı et sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Bilecik’in hayvancılık teşviklerinden...

A+A-

Bilecik TSO Meclis Başkanı Erdal Erşan, hayvancılık ve kırmızı et sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bilecik’in hayvancılık teşviklerinden mahrum kaldığını ifade eden Erdal Erşan, düve desteği verilen iller arasında Bilecik’in olmadığına dikkat çekti. İlimizin IPPARD (Avrupa Birliği Destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi) programı uygulanan iller arasına alınmayışından dert yanan Erşan, teşvik adaletsizliğinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’de et sektörünün önemli markalarından Erşan Et’in sahibi de olan Erdal Erşan, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

‘TEŞVİK ADALETSİZLİĞİNİ AŞMAMIZ LAZIM’

“Tarımsal ve hayvancılık teşvikleri eşit ve adil olarak 81 ilimizede aynı şekilde verilmeli. Bazı illere verelim bazılarına vermeyelim şeklindeki uygulamalardan Bilecik olarak çok çektik. Bizi küçük il olarak mı düşünüyorlar, hayvancılık potansiyelini az mı görüyorlar bilmiyorum. Bu ilimize verilen teşvik adaletsizliğini mutlaka aşmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Bilecik’e yakın mesafedeki Bursa ve Kütahya’nın birçok teşvikten yararlandığını anlatan Erdal Erşan, Türkiye’nin hayvancılıkta rekabetçi bir ülke olma potansiyeli taşıdığına vurgu yaparak, şu hususlara dikkat çekti:

‘TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ VAR’

“Türkiye hayvancılıkta ihracat yapan, istikrarlı, verimli, rekabetçi bir ülke olacaktır. Bu potansiyelimiz vardır. Bakanlığımızla, vekillerimizle, valiliğimizle, il müdürlüklerimizle, bürokratlarımızla, besicilerimizle, çiftçilerimizle, üreticilerimizle el ele vererek aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur” dedi.

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.