TAYRAŞ YATIRIMA BAŞLADI

TAYRAŞ YATIRIMA BAŞLADI

Osmaneli Belediyesi Selimiye Sanayi Bölgesinde en büyük yatırımlardan biri olacak ve 500 kişiye istihdam sağlayacak Atık Yağlar İthalat, İhracat ve Rejenerasyon...

A+A-

Osmaneli Belediyesi Selimiye Sanayi Bölgesinde en büyük yatırımlardan biri olacak ve 500 kişiye istihdam sağlayacak Atık Yağlar İthalat, İhracat ve Rejenerasyon Tesisleri A.Ş (TAYRAŞ) 'ın temeli atıldı. 
86 dönüm üzerine kurulacak olan TAYRAŞ'ın hafriyat ve inşaat çalışması için edilen duaların ardından kurbanlar kesildi. 

tayras-osmaneli-(5).jpg

TAYRAŞ Petrol Ürünleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin, temel atma programında bir konuşma yaptı. Afşin, "Osmaneli’ye yapacağımız bu yatırım dünyanın en geliştirilmiş teknolojisi, bu teknolojiden dünyada birçok gelişmiş ülkelerde var. Bizde TAYRAŞ AŞ olarak bu teknolojideki tesisimizi Türkiye’de ilk olarak Osmaneli ilçesinde kuruyoruz. Kuracağımız tesisin aynı bir benzeri Almanya’da, Fransa’da, İtalya’da bile bu teknolojide yok. Çevre dostu olan, hava dostu olan, havaya herhangi bir emisyon atığı atmayan aynı zamanda tesisimiz çevreye de herhangi bir zarar vermeyen tesistir. Biz buradaki tesislerimizde sıfır atıkla çalışacak bir fabrika kuruyoruz.Yapılacak olan bu yatırım Osmaneli’ye de 500 kişilik istihdam sağlamış olacak" dedi.

tayras-osmaneli-(2).jpg
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise, "Osmaneli Belediyesi olarak büyük çabayla oluşturduğumuz 4.000.000 m2'lik sanayi parsellerimizde TAYRAŞ AŞ'yi yatırımları ile görmekten mutluyuz.Tesisin Osmaneli’ye istihdam açısından büyük katkısı olacak. Fabrikanın kısa bir süre içinde yapılacak olması ve Osmaneli'nin dışarıdan göç almasını sağlayacak.Yatırım için Osmaneli'yi seçen TAYRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin’e ve bugün buraya gelerek İlk kazmayı vurarak başlattığımız fabrika yetkililerine, katılımcılarına teşekkür ediyorum" dedi.
Türkiye de örnek bir proje olan sanayi parsellerinde yatırımların hız kesmediği ifade eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin 18 uygulaması tamamlandıktan sonra Gebze Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere yatırımcıların büyük ilgi gösterdikleri sanayi parsellerinde yatırımların devam edeceğini belirtti.

tayras-osmaneli-(4).jpg
Başkan Şahin; "Sanayi parsellerimizde Tepsan Makina Döküm ve Model San. Tic.AŞ. inşaatı yatırımı hızla yükseliyor.Ekol Alüminyum AŞ inşaata devam ediyor. Ceneviz Gıda yakında yatırıma başlayacak. Bien Seramik AŞ son arsa alımlarını tamamlıyor onlarda yatırıma başlıyor. Mevcut tesislerimiz yatırımlarına devam ediyor. Odöksan AŞ yeni yatırımlarla 400 çalışan sayısını aşarak eski parlak dönemlerine geriye dönüyor. Metek Metal AŞ ve Delta Plastik AŞ,CP Standart Gıda AŞ ve Mermer Fabrikalarımız üretimlerine ve yatırımlarına devam ediyor. Ayde Alüminyum 100 çalışan sayısını aştı yeni yatırımları devam ediyor. Vatan Plastik 3.fabrikasının yatırımını yapıyor çalışan sayısı yıl sonuna kadar 150 kişiyi aşacak. Dünyalar AŞ yeni nesil Vagon Fabrikası için hafriyatı ve tren yoluna bağlantıyı tamamlıyor önümüzdeki haftalarda sanayi parsellerimizde temelini atacağız. Osmaneli sanayi ile büyüme hedefini birlik ve beraberlik içinde hızla gerçekleştiriyor.

tayras-osmaneli-(3).jpg
Bugün de temelini attığımız TAYRAŞ Petrol Ürünleri AŞ ilk etapta 250 devamında 350 ve sonrası 500 kişiye istihdam sağlayacak. AB destekli bir proje olan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca desteklenen örnek bir proje ile ekonomiye katkı sağlanacak.İthalata bağlı ürünlerin bir kısmı bu tesislerde yerli olarak üretilecek.TAYRAŞ AŞ değerli ortak ve yöneticilerine ilçemize yatırım yaptıkları için tekrar çok teşekkür ediyoruz. Tesisin inşaatını alan yerel firmamız Ağdağ İnşaatı kutluyor,kolaylıklar diliyoruz."dedi.

Bu haber toplam 6935 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.