TARTIŞILAN PANAYIR SONA ERDİ

TARTIŞILAN PANAYIR SONA ERDİ

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve 19 Eylül Pazartesi günü başlayan Osmaneli Panayırı, 24 Eylül Cumartesi günü sona erdi.Birkaç yıldan beri yapılıp...

A+A-

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve 19 Eylül Pazartesi günü başlayan Osmaneli Panayırı, 24 Eylül Cumartesi günü sona erdi.

Birkaç yıldan beri yapılıp yapılmaması tartışmalara sebep olan Geleneksel Osmaneli panayırı, bu yıl 6 gün olarak düzenlendi. Osmanelili ve Bilecik, Pamukova, İznik, Bayırköy, Vezirhan gibi ilçe ve beldelerden vatandaşlarında akşamları uğrak yeri olan panayırda, kimi vatandaşlar alışverişlerini yaparken, kimileri de lunaparkta eğlendi, kimileri de bu yıl ilk kez getirilen Develer bindi. Son günlerde havaların da yağışlı gitmesi sebebiyle, köylerde yaşayan vatandaşların tarlalara gidememesi, panayıra ilgiyi artırdı. Çocukların ve gençlerin daha çok lunaparkta eğlendiği görülürken, anne ve babalarının da alışverişle meşgul oldukları, özellikle okullarında açılmasına denk gelen panayırdan daha çok okul malzemesi alındığı gözlendi.

Osmaneli esnafları ile Osmaneli Belediyesi arasında, yapılıp yapılmaması konusunda tartışmalara neden olan bir panayır daha sona ererken, önümüzdeki yılda panayır mı, yoksa festival mi olması gerektiği de şimdiden konuşulmaya başlandı. Yerel esnafa pek faydasının olmadığı, Osmaneli’nin parasının dışarıya gittiği, Osmanelili esnaflarca konuşulduğu panayırın, Osmaneli Belediyesine de azımsanmayacak bir gelir bıraktığı, bu gelirin de Osmaneli ilçesine harcandığı vatandaşlar tarafından dile getirildi. 

OSMANELİ’de PANAYIR OLSUN MU? OLMASIN MI?

Bu haber toplam 1976 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.