TARSİM ÇİFÇİMİZİN GÜVENCESİDİR

TARSİM ÇİFÇİMİZİN GÜVENCESİDİR

Tarım Sigortalarının tanıtımı, yaygınlaştırılması ve 2017 yılında yapılan değişiklikler kapsamında, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü...

A+A-

Tarım Sigortalarının tanıtımı, yaygınlaştırılması ve 2017 yılında yapılan değişiklikler kapsamında, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda Tarsim Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
 İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Müdür Yardımcılarımız Mustafa Demirbaş, Erkal Gedikli ve Tarsim Bursa Bölge Müdürü H.Ali Taşdemir, TARSİM Bursa Bölge Müdür Yrd. Oktay Çakıroğlu, Şube Müdürleri ile İl Müdürlüğü personeli ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen 'in  katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Yıldız, şu açıklamalarda bulundu;
"Doğal afetlere açık olan tarımsal üretimde çiftçilerimize tarım sigortasının önemini yapacağımız çiftçi toplantılarında ve TİD (Tarımsal İşletme Danışmanlığı) ziyaretlerinde anlatmalıyız. Sigortalama zamanı önemli olduğundan personelimiz tarafından gerekli bilgilendirmeler zamanında yapılmalıdır. Ayrıca geçen senelerde eksiklik olarak belirttiğimiz ve bunu da Tarsim yetkilileriyle paylaştığımız kuraklık zararı ile yaban hayatı zararının da tarım sigortası kapsamına alınmasını olumlu karşılıyorum. Doğal risklerin tamamının teminat altına alındığı 2017 yılını tarım sigortacılığı açısından Bakanlığımızca da seferberlik yılı ilan edilmiştir. TARSİM tek merkez olarak çiftçinin doğal afetler karşısında güvencesi konumundadır. Çiftçilerimizin başka bir birimden bu afetler karşısında herhangi bir talepte bulunma durumları artık yok. Ürünlerine sigorta yapmaları kaydıyla TARSİM zararları giderme noktasında tek çıkış noktasıdır. Artık başka bir yerin hasar tespiti veya bu kayıpların giderilmesiyle ilgili çalışmasına gerek kalmadı." dedi. 
TARSİM Bursa Bölge Müdürü H.Ali Taşdemir yaptığı sunum ile Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin işleyişi, 2017 yılı uygulamaları ve değişiklikleri ile İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası ve genel şartları, tarife ve talimatlar, poliçe düzenlerken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi vermesinin ardından toplantı sona erdi.


Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.