TARLALARI DOLU VURDU

TARLALARI DOLU VURDU

Osmaneli ilçesi Soğucakpınar köyünde dün etkili olan dolu nedeniyle 3 bin dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.Osmaneli İlçe Gıda Tarım...

A+A-

Osmaneli ilçesi Soğucakpınar köyünde dün etkili olan dolu nedeniyle 3 bin dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

tarlalari-dolu-vurdu-(1).jpg

Osmaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Diker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar kendilerine ulaşan hasar başvurularını değerlendirdiklerini söyledi.

tarlalari-dolu-vurdu-(2).jpg

Diker, "İncelemeler yapılıyor, sonrasında gerekli çalışmaları parsel parsel dekar bazında yapacağız. Kira sözleşmesi olmayan, Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı olmayan, anne babadan kalma araziler var. Biz bu arazilerle de ilgili hasar tespiti yaparak çalışmalar gerçekleştireceğiz. İl Müdürlüğümüze de gerekli dosyayı hazırlayıp sunacağız." dedi.

tarlalari-dolu-vurdu-(3).jpg

Soğucakpınar köyünde çiftçilik yapan Halim Vura ise dün öğleden sonra yağan yağmur ve dolunun köydeki 60 haneyi sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Buğdayda bile tek bir tane kalmadı. Karpuz, kavun tamamen bitti. Biber ve domateste hüsran var. Tarlalarda ekili hiçbir şey kalmadı. Verim çok iyi görünüyordu. Beklentimiz çok yüksekti ama dolu vurdu. Yem bitkilerini yeniden ekersin ama buğday ve karpuz tamamen bitti. Mağdur çiftçilerimizin zararının giderilmesi içini destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

tarlalari-dolu-vurdu-(4).jpg

tarlalari-dolu-vurdu-(5).jpgtarlalari-dolu-vurdu-(6).jpgtarlalari-dolu-vurdu-(7).jpg

Bu haber toplam 3748 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.