“TARIMDA BİLECİK’İN ANTALYA’SI OLACAĞIZ”

“TARIMDA BİLECİK’İN ANTALYA’SI OLACAĞIZ”

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,"AGEN ENERJİ ÜRETİM TİCARET VE SANAYİ A.Ş."Tarafından Bilecik İli Osmaneli İlçesi Selimiye Mevkiinde yapımı...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,"AGEN ENERJİ ÜRETİM TİCARET VE SANAYİ A.Ş."Tarafından Bilecik İli Osmaneli İlçesi Selimiye Mevkiinde yapımı tamamlanan ve kabul aşamasında olan Gök Regülâtörü ve Hidro Elektrik Santrali (HES) Projesini ziyaret etti. Yöneticlerden bilgi alan başkan Şahin ilçe sınırlarndan Gölpazarı, Bayırköy sınırlarını da içine alarak uzanan Gök Regülâtörü ve HES Santralinin Cumhuriyet tarihinin ilk dönemlerinde planlanmış çok eski proje olduğunu belirtti.  Sakarya nehri üzerinde Sarıyar Barajı ile birlikte baraj için en müsait yer olarak tanımlanan Paşalar Boğazı ne yazıkki hep ihmal edilmiştir dedi.
Başkan Şahin ziyarette yaptığı açıklamada; "Çocukluğumuzdan bu yana hep gündemde olan ve her iktidar döneminde yapılacağı vaadi verilen barajın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde projelendirilip süratle inşa edilmesinden ve tamamlanmış olunmasından son derece mutlu olduk. Cumhurbaşkanımıza, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez'e, önceki dönem Milletvekilimiz Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir ve Milletvekilimiz Selim Yağcı'ya çok teşekkür ediyoruz"dedi. Başkan Münür Şahin HES yöneticlerinede böyle büyük bir eseri inşa ettikleri ve ekonomiye kazandırdıkları için teşekkür etti.  Osmaneli de ikamet edecek olmalarından ayrıca memnun olduğunu belirtti.
AGEN ENERJİ ÜRETİM TİCARET VE SANAYİ A.Ş. tarafından Bilecik İli,
Osmaneli İlçesi, Selimiye Mevkii'nde, Sakarya Nehri üzerinde 9,63 MWm/9,11 MWe kurulu gücünde Gök Regülâtörü ve HES kurulup işletilmesi planlanlanarak yapılan tesis deneme üretimlerinide gerçekleştirmiştir.
Proje sahası; H24-a4 nolu paftada, Bilecik İli’nin güneybatısında kuş uçuşu
yaklaşık 16,5 km. mesafede; Osmaneli İlçesi’nin ise kuş uçuşu yaklaşık 8 km.
kuzeybatısında yer almaktadır.
Proje alanının içerisinde bulunduğu Osmaneli, güney Marmara da Bilecik iline
bağlı bir ilçedir. Doğuda Gölpazarı batıda Bursa’nın İznik ve Yenişehir ilçeleri, kuzeyde Sakarya ilinin Geyve ilçeleri ile çevrilidir. Osmaneli Sakarya nehrinin sol kıyısında yerleşime açıktır. Toprakları 500 ile 900 metre arasında değişen yüksekliklere sahip tepeler ve dağ sıraları devamı ile çevrilidir. Merkezi 526 km2 köy sayısı 27’ dir. Osmaneli Merkezin deniz seviyesinden yüksekliği 80-132 metre arasında değişmektedir. Yine Osmaneli sınırlarından Ciciler Köyümüzden başlıyarak Pamukova sınırlarına uzanan Sakarya Nehri bir barajımız daha bulunmaktadır. Yine ilçemiz sınırları içinde Göksu Nehri üzerinde Dereyörük Köyümüzde bir barajın proje aşamasına geçilmiş kamulaştırma aşamasına gelinmiştir.Yine Osmaneli İlçemiz sınırları içinde Soğucakpınar Köyümüz sınırarı içinde yapımı yakında başlıyacak Soğucakpınar Barajınıda bu barajlara ilave etmek gerekir.
Osmaneli Sakarya Nehrinin içersinden geçmesi ve Göksu, Göynüksuyu, Karasu nehirlerinin ilçemiz sınırları içinde Sakarya Nehrine birleşmesi nedeniyle çok verimli ve bereketli topraklara sahiptir. Şimdi bu topraklarda yapımı tamamlanan iki baraj ve yapılacak iki yeni barajla ve göletlerimizle neredeyse tüm arazimiz sulanabilir hale gelecektir. Osmaneli nin iklimini değiştren bu gelişmelerle Bilecik ilinin Antalyası Osmaneli tarımda çok değerli konuma geldi. Şimdi başlatmakta olduğumuz seracılık ve Tarım Kredİ Kooparatifleri Genel Müdürü Dr Fahrettin Poyraz'ın destekleriyle Osmaneli Tarımda Türkiyenin en önemli merekezlerinden biri olacaktır.

1930da-planlandi,-2020de-tamamlandi3.jpg

 

Bu haber toplam 2823 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum