TARİHİ LEFKE BEZİ RUSYA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

TARİHİ LEFKE BEZİ RUSYA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Osmaneli Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda, Tasarım ve Tekstil Bölümü ve Bilecik İşkur İl Müdürlüğü ortaklığında başlatılan geleneksel...

A+A-

Osmaneli Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda, Tasarım ve Tekstil Bölümü ve Bilecik İşkur İl Müdürlüğü ortaklığında başlatılan geleneksel lefke bezinin tekrar günümüze kazandırılması projesi tamamlandıktan sonra Osmaneli Lefke Bezi tekrar hayat bulmuş ve ilçe halkının da benimsemesi ile dokuma tezgâhlarında lefke bezi dokumacılığı yaygınlaşmıştı.

tarihi-lefke-bezi-rusyaada-gorucye-cikti2.jpg

Dokunan Lefke bezlerinin ve diğer tekstil yüzeylerinin konfeksiyon ürünleri halinde modernize edilerek günümüze kazandırılması kapsamında İstanbul Ticaret Üniversite Rektörlüğü ile 2.bir proje daha yapılarak Lefke bezinin konfeksiyon ürününe dönüşümü sağlanmış ve aynı dokuma atölyesinde olduğu gibi konfeksiyon atölyesi de Osmaneli Belediyesi tarafından kurularak Türkiye’deki diğer belediyelere de örnek olacak şekilde ilçeye kazandırılmıştı.

Osmaneli Belediyesinin bu projesi RUSLARIN da dikkatini çekmiş ki konfeksiyona dönüşen lefke bezi ile ilgili Rus heyeti tarafından görseller istenmiş ve gönderilen görsellerden en beğenilen konfeksiyon ürünlerini 09-12 Kasım 2018 tarihinde “EthnoModa Festival of Young Designers (Genç tasarımcılar festivali)” etkinliğinde düzenlenen defile ile mankenler üzerinde görücüye çıkarak jüri heyeti tarafından en beğenilen tasarımlar arasında seçildi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; “İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliği içinde birçok projede destekler aldık. Değerli hocalarımız ile roma dönemi öncesine kadar uzanan “Lefke bezi dokumacılığını” tekrar canlandırdık. Artık belli ürünleri üretiyoruz. Lefke bezinin Rusya’daki tasarım festivalinde yer alması ilçemiz için onur verici oldu. Değerli hocalarımıza ve rektörümüz Prof.Dr. Nazım Ekren’e çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Bu haber toplam 1926 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.