TARİHİ KÖY GÜNÜÖREN CANLANIYOR

TARİHİ KÖY GÜNÜÖREN CANLANIYOR

Tarih kenti olan Osmaneli’nin tarihi köylerinden biri olan Günüören köyünü, canlandırmak, tarihi konumuna tekrardan getirmek için çalışmalar başlatıldı....

A+A-

Tarih kenti olan Osmaneli’nin tarihi köylerinden biri olan Günüören köyünü, canlandırmak, tarihi konumuna tekrardan getirmek için çalışmalar başlatıldı. Günüören köyünde bulunan tarihi evlerden 11’i tescillenerek kayıt altına alındı. İstanbul’da bulunan Günüören Köyü dernek başkanı Macit Gürses ve yönetici Zeki Tuzcu, geçtiğimiz günlerde Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i ziyaret ettiler. 

19554053_1887233878159813_8208067283141789991_n.jpg

Günüören köyündeki çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunan başkanlar, köyle ilgili yapılacak çalışmaları gözden geçirdiler. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Günüören köyümüz, turizmde Osmaneli için büyük değer oluyor. Osmaneli belediyesi olarak köyümüzde turizm projemizi başlatıyoruz.
İstanbul Günüören köyü derneği başkanı Macit Gürses ve Zeki Tuzcu ziyaretimizdeydi. Günüören köyümüze ve dernek yönetimine teşekkür ediyoruz. Günüören köyümüz tescil işlemi tamamlanan 11 tarihi konağı, ipek böcekçiliği ve tarihi konumu ile Osmaneli’nin turizmde bir değeri olarak tekrar canlanacak. Günüören köyümüzle Osmaneli arasında eski tarihi yolu tekrar açıp turizmde kullanacağız. Osmaneli belediyesi olarak Günüören köyümüzde mutlaka bir konağımız ve belediyemize ait alanlarımız olacak. Köyümüzü "turizm köyü" olarak çok değerli çizgiye getireceğiz” dedi. 
İstanbul Günüören Köyü Dernek Başkanı Macit Gürses’de, “Başkanımızdan Allah razı olsun.  Bu bir başlangıç olur daha da devamı gelir İnşallah,, Yalnız ben Günüören köyü dernek yönetimi adına ve Günüören köyümüzün insanlarıyla birlikte el ele verirsek  daha da gelişip büyüyeceğimizi düşünüyorum . Belediye Başkanımızın da yardım ve destekleri ile köyümüzü canlandırıp, insanların ziyaret ettiği bir konuma getiririz diye düşünüyorum. Çünkü bu köy hepimizin köyü” dedi. 

Bu haber toplam 4059 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum