SOKAK HAYVANLARI İÇİN BARINAK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

SOKAK HAYVANLARI İÇİN BARINAK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Osmaneli Belediyesi, son dönemlerde sokak hayvanlarının sayısındaki artışı ve beraberinde getirdiği sorunları düşünerek, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ni...

A+A-

Osmaneli Belediyesi, son dönemlerde sokak hayvanlarının sayısındaki artışı ve beraberinde getirdiği sorunları düşünerek, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ni açıyor. Son derece modern bir şekilde dizayn edilecek bakımevi’nde sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacı karşılanacak. Barınağın hizmete girmesi ile birlikte ilçenin önemli sorunlarından biri olan ‘başıboş köpekler’ sorununun çözümüne katkı sağlanacak.  Proje izni için Doğa ve Milli Parklar Bilecik Müdürlüğü ekipleri tarafından barınağın kurulacağı alan incelemelerden bulunuldu. 

Osmaneli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Doktor Abdullah Tetik yapılacak olan barınak hakkında "Son derece modern bir şekilde dizayn edilecek bakımevi’nde sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacı karşılanacak. Barınağın hizmete girmesi ile birlikte ilçenin önemli sorunlarından biri olan ‘başıboş köpekler’ sorununun çözümüne katkı sağlanacaktır. İlçeden toplanılıp bakımevine getirilen sokak hayvanları, kısırlaştırıp, aşılanıp, küpelenip kayıt altına alınacak. Bu işlemleri gerçekleştirilen sokak hayvanları daha sonra 5199 sayılı yasa gereği alındıkları bölgelere tekrar bırakılacaktır. Bakımevinde yapılacak rehabilite çalışmaları ile sokaklarda dolaşan sahipsiz hayvanların sağlık bakımından zararsız hale getirilmesini ve kısırlaştırma sayesinde saldırganlıklarının azaltılmasını amaçlanmaktadır. Özellikle köylerden ve çevre il-ilçelerden bırakılarak sayıları oldukça artan sahipsiz sokak köpekleri vatandaşlarımızın birincil dereceden sorunları içindeydi. Osmaneli Belediyesi bakımevi ile birlikte, bir sorunu daha ortadan kaldırmış olacaktır." dedi.  Konu ile ilgili açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Osmaneli’mizi daha modern, daha estetik ve daha çağdaş bir görünüme kavuşması adına çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, sorunları görmezden gelmiyoruz. Halkımızın daha huzurlu, daha mutlu yaşadığı bir şehir olmak adına sorunlarla yüzleşiyor, çözüm yolları arıyoruz. Bunu yaparken de, günü birlik çözümler yerine, kalıcı adımlar atıyoruz, Osmaneli’nin geleceğini kuruyoruz. Yollarıyla, tertip ve düzeniyle ve modern tesisleriyle mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir Osmaneli inşa ediyoruz” dedi.


Bu haber toplam 2236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.