SÖĞÜT’TE TARİH YENİDEN CANLANIYOR

SÖĞÜT’TE TARİH YENİDEN CANLANIYOR

Bilecik’e atandığı günden beri Özellikle Söğüt Ertuğrulgazi törenleri ile ilgili çeşitli düşünceleri olan ve bu törenlerle ilgili projeler üreten...

A+A-

Bilecik’e atandığı günden beri Özellikle Söğüt Ertuğrulgazi törenleri ile ilgili çeşitli düşünceleri olan ve bu törenlerle ilgili projeler üreten Vali Süleyman Elban, iki projesini hayata geçirdi. “Osmanlı çınarının tohumlarının atıldığı Söğüt'te Ertuğrul ruhunun, Osmanlı ruhunun yaşamasını istiyoruz" diyen Vali Elban öncülüğünde, Söğüt ve yöresinde kuruluş ve diriliş ruhunun yaşatılması, genç kuşaklara aktarılması, tarih bilincinin yaşatılması maksadıyla ortaokul öğrencilerinden oluşan Söğüt Mehteranı kuruldu. 

1-300.jpg

Söğüt'te, ortaokul öğrencileri tarafından kurulan Söğüt Mehteran Takımı ilk kez cemiyet meydanına çıktı. Ertuğrul Gazi Türbesi'nde saygı nöbetlerinin başladığı gün sahne alan Söğüt Mehteri izleyenlerden tam not aldı.
58 öğrenciden oluşturulan Söğüt Mehteri hakkında açıklamalarda bulunan Vali Süleyman Elban,"Ertuğrul ruhunun, Osmanlı ruhunun, çınarın tohumunun atıldığı bu topraklarda yaşasın istiyoruz" dedi. 

 

3-221-001.jpg

Projenin mimarı olan Vali Süleyman Elban, Söğüt Mehter Takımı'nın kuruluş amacından bahsederken,"Osmanlı çınarının tohumlarının atıldığı Söğüt'te Ertuğrul ruhunun, Osmanlı ruhunun yaşamasını istiyoruz" dedi. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Elban şu ifadelere yer verdi:
"Ülkemizde birçok belediyeye, kuruma, okula ait mehter takımı var. Ancak biz özellikle Söğüt'te bir mehteran takımı olsun ve takımın hepsi ortaokul öğrencilerinden oluşsun istedik. Tabi bazı enstrümanlara ortaokul çağındaki öğrencilerimizin gücü yetmediği için liseden de takviye aldık, 58 kişiden oluşturduk. 
Mehteranımız Şubat ayında kuruldu. Ertuğrul ruhunun, Osmanlı ruhunun, çınarın tohumunun atıldığı bu topraklarda yaşasın istiyoruz. Bu ruhu da yaşatacak olanlar çocuklarımız, gençlerimiz. 
Bu mehteran takımından çeşitli nedenlerle ayrılmak zorunda kalan çocuklarımızın yerine yine ortaokul öğrencilerinden alacağız. Dolayısıyla bizim mehteranımız hep ortaokul öğrencilerinden oluşacak. Onlar büyüdükçe de geriden gelen kuşaklara onlar aktaracak. Söğüt'e Söğüt mehteranı çok yakışacak" dedi. 

2-292-001.jpg

Bu haber toplam 2361 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.