SÖĞÜT ŞENLİKLERİ SİYASİ  ARENA OLMAKTAN  ÇIKACAKTIR

SÖĞÜT ŞENLİKLERİ SİYASİ ARENA OLMAKTAN ÇIKACAKTIR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle Bilecik Yerel Basını ile bir araya gelen Bilecik Valisi Süleyman Elban, önemli açıklamalarda bulundu....

A+A-

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle Bilecik Yerel Basını ile bir araya gelen Bilecik Valisi Süleyman Elban, önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Ertuğrulgazi törenleri ile ilgili yapmış olduğu çarpıcı açıklamalar, Bundan sonra bu törenlerin özüne döneceğinin sinyallerini verdi. Ertuğrulgazi törenlerinin tam bir Yörük bayramı havası içerisinde geçeceğini söyleyen Vali Elban, “Ertuğrulgazi törenlerini siyaset arenası olmaktan çıkartıyoruz. Bundan sonra orada siyasi konuşmaların yapılmasını kaldırdım” dedi. Bilecik Valisi Süleyman Elban Yerel Basına verdiği kahvaltıda yaptığı açıklamalarda, “Ertuğrulgazi’yi anma törenleri tam bir Yörük bayramı havasında geçecek. Herkes gelip istediği şekilde çadır kuramayacak. Söğüt’e gelen Yörüklerin kendi yörelerinden, kendi Öz’lerinden bir şeyler üretmelerini isteyeceğiz. 3 Gün boyunca yöresel yemeklerini, yöresel düğünlerini, kına gecelerini, kendi yaşam biçimlerini yansıtacak faaliyetlerde bulunacak olanlara çadır tahsis edeceğiz. Milletimizin Söğüt Ertuğrulgazi’yi anma törenlerini 3 gün boyunca dolu dolu yaşamalarını sağlayacağız. Bundan sonra Söğüt’te Siyasi konuşmalar falan olmayacak. Bu konuşmaları programdan çıkartıyorum. Güreş Federasyonu, Cirit Federasyonu ve Okçuluk Federasyonu başkanları ile görüşmeleri yaptık, mutabakatları sağladık. Söğüt’te 3 gün boyunca Karakucak güreş müsabakaları yaptıracağız. Yine cirit sahasını standart hale getirmek için ıslah çalışmalarına başladık. Bu alanda da 3 gün boyunca Cirit müsabakaları tertip edilecektir. Aynı şekilde okçuluk yarışmaları yapılacaktır. Söğüt Ertuğrulgazi’yi anma törenlerinde çadır açmak isteyenler, en geç Temmuz ayında bizlere müracaat ederek kayıt yaptıracaklardır. Çadırları tek tip olarak biz kuracağız. Hatta tabelalarını da biz belirleyeceğiz. Yörüklerimiz çadırlarında 3 gün boyunca kendilerine has programlar düzenleyecekler. Şifalı Pilav Ertuğrulgazi törenlerinin vazgeçilmezidir. Şifalı Pilavın pişirilmesinden, dağıtılmasına kadar bir sistem getireceğiz. Bundan önceki kötü görüntüleri ortadan kaldıracağız. Balkan Türk’lerinin, Türkî Cumhuriyetlerinin bu törenlere katılımını sağlayacağız” dedi.

Bilecik’in, Söğüt’ün Kuruluşun ve Kurtuluşun şehirleri olması hasebiyle çok önemli yerler olduğunu söyleyen Vali Elban, Bilecik’e, Söğüt’e gelenler en fazla bir saat kalıp gidiyorlar. Ertuğrulgazi türbesine ve Şeyh Edebali türbesine gelenler 5-10 dakika sonra sıkılmaya başlıyorlar. Yapacağımız etkinlikleri günün 24 saatine ve senenin 365 gününe yayarak, insanların Bilecik’te, Söğüt’te daha fazla kalmalarını sağlayacağız. Turizm şirketleri ve Bazı Belediyeler ile görüşüyoruz. Sadece Bilecik turları düzenleteceğiz. Söğüt’te Ertuğrulgazi kupası adı altında okçuluk şampiyonası düzenleteceğiz. Yine Söğüt’te 60 çocuktan oluşacak bir Mehter takımı kuruyoruz. Bu iş için 120 çocuk tespit ettik. Kurulacak olan bu Mehter Takımı her gün Ertuğrulgazi türbesi önünde gelenler konser verecekler. Komutanımızla görüştüm, Ertuğrulgazi Türbesi önünde sürekli nöbet tutacak 8 Uzman çavuş belirledik. Bu nöbetçiler Ertuğrulgazi döneminin kostümleri ile burada nöbet tutacaklar. Bilecik olarak elimizdeki değerleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bilecik’e, Söğüt’e gelenler, Diriliş Ertuğrul dizisinde gördüklerini burada yaşamak istiyorlar. Söğüt Ertuğrulgazi törenleri bundan sonra siyasi arena yeri olmaktan çıkıp, kendi özüne dönerek tam bir Yörük bayramı havasında geçecektir. Senede sadece 3 gün değil, 365 gün boyunca yapacağımız dolu dolu programlarla, Bilecik’e, Söğüt’e gelenlere tarihlerini yaşatmak istiyoruz” dedi. 


Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.