SİGORTA ACENTELERİ 5 TEMMUZ’DA SEÇİM YAPACAK

SİGORTA ACENTELERİ 5 TEMMUZ’DA SEÇİM YAPACAK

Bilecik TSO Sigorta acenteleri il delegeliği seçimleri 5 Temmuz 2018 Perşembe günü yapılacakKonu ile ilgili Bilecik TSO’dan yapılan açıklamada;  ‘’Sigorta...

A+A-

Bilecik TSO Sigorta acenteleri il delegeliği seçimleri 5 Temmuz 2018 Perşembe günü yapılacak

Konu ile ilgili Bilecik TSO’dan yapılan açıklamada; 
 ‘’Sigorta acenteleri sektör meclisi ile sigorta acenteleri icra komitesi seçimlerine dair usûl ve esaslar’’ doğrultusunda, Sigorta Acenteleri İl Delegeliği Seçimleri, 05 Temmuz 2018 Perşembe günü 09.30 – 16.30 saatleri arasında Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilecektir.
İl Delegeliği seçimlerine katılacak Sigorta Acenteleri listesi 13-14 Haziran 2018 tarihlerinde Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ilan yerinde asılmış olup ayrıca ekte bilgilerinize sunulmuştur. Listeye itirazlar 13-14 Haziran 2018 tarihlerinde Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasına yapılacaktır. İlan süresi içerisinde seçmen listelerine yapılacak itirazlar, il odası yönetim kurulu tarafından incelenir ve en geç iki işgünü içerisinde karara bağlanır ve bu kararlar il odası ilan yerlerinde asılmak suretiyle duyurulur. Bu kararlara ilan tarihinden itibaren iki işgünü içerisinde Merkez Seçim Kurulu nezdinde itiraz edilebilir. Merkez Seçim Kurulunun iki işgünü içerisinde vereceği karar kesindir. Kesinleşen listeler 26-27 Haziran 2018 tarihlerinde Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ilan yerinde ve www.bileciktso.org.tr adresinde yayımlanacaktır.
İl delegeliğine adaylık başvuruları 28 Haziran 2018 -29 Haziran 2018 ve 02 Temmuz 2018 tarihlerinde Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasına yazılı olarak yapılacaktır. Tüzel kişi sigorta acenteleri kendilerini temsil edecek olan gerçek kişi temsilcisinin ismini de adaylık başvurusu esnasında Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasına bildirecektir. Adaylığı kesinleşenlerin listesi 03-04-05 Temmuz 2018 tarihlerinde Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ilan yerinde ve www.bileciktso.org.tr adresinde yayımlanacaktır.
OY VERME İŞLEMLERİ
Oy verme işlemleri gizli oy ve açık tasnif esaslarına göre yapılacaktır.
Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcilerinin, temsile yetkili olduklarına dair son bir ay içerisinde düzenlenmiş ve ilgili ticaret sicili memurluğunca tasdik edilmiş bir belgeyi oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekir. Birden fazla temsilcisi bulunan tüzel kişiler, ticaret sicili memurluklarına verilecek bir dilekçe ile hangi temsilcinin seçimlerde oy kullanacağını belirtir. Ticaret sicili memurluğunca da bu dilekçede belirtilen temsilci için yetki belgesi düzenlenir. 
Oylar, herhangi bir şekilde hazırlanmış oy pusulalarının, üzerinde il delege seçimi için il odası mührü bulunan ve oy verme sırasında verilecek tek tip zarflara konulması suretiyle kullanılır.
İcra Komitesi üyeliği seçimi için doldurulacak oy pusulalarında asıl ve yedek üye adaylarının isimleri ayrı ayrı belirtilir. 
Oy pusulalarına gerçek kişi acentelerin ad ve soyadları, tüzel kişi acentelerin ise ticaret unvanı ve temsilcisi gerçek kişinin adı ve soyadı ile birlikte yazılır. Aday adlarının yanına sıra numarası konulmaz, konulmuş ise bunlar tercih sırasını göstermez.
Bilgilerinize saygı ile sunulur" denildi. 


Bu haber toplam 1479 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.