SGK, OSMANELİ’DE EMEKLİ VATANDAŞA GENEL SAĞLIK SİGORTASI BORCU ÇIKARDI

SGK, OSMANELİ’DE EMEKLİ VATANDAŞA GENEL SAĞLIK SİGORTASI BORCU ÇIKARDI

SGK Osmaneli’de emekli bir vatandaşı Genel Sağlık Sigortası kapsamına alarak, ayda 53.33 TL prim ödemesini istedi. Genel Sağlık Sigortası, Çalışmayanların...

A+A-

SGK Osmaneli’de emekli bir vatandaşı Genel Sağlık Sigortası kapsamına alarak, ayda 53.33 TL prim ödemesini istedi. Genel Sağlık Sigortası, Çalışmayanların kamu hastanelerinden faydalanabilmesi için getirilen bir sistem. Çalışmayan vatandaşlar gelir tespiti yaptırarak, gelirlerinin kanunda belirtilen sınırın altıda olması durumunda, SGK’ya aylık en az 53,33 TL prim ödeyerek, sağlık kurumlarından faydalanabiliyor. Çalışanların sigorta primleri işverenler tarafından ödendiği için, Genel Sağlık Sigortası primi yatırmıyorlar. Emekli olan vatandaşlar da Genel Sağlık Sigortası kapsamı dışında tutularak, onlardan da aylık prim istenmiyor.

Osmaneli’de Erdoğan Akdaş isimli bir vatandaş, 2017 yılının Mayıs ayında emekli olduğu halde, SGK kendisini 26.06.2017 tarihi itibariyle Genel Sağlık Sigortası kapsamına alarak, prim borcu çıkarmıştır. Kendisi emekli olduğu halde, SGK’dan gelen Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığına dair tebliği aldığında şaşıran vatandaş, Erdoğan Akdaş, “Ben yıllarca prim ödedim ve emekli oldum. Bundan sonra da sağlık sigortası için prim ödeyeceksem, Devlet beni neden emekli etti. Emekli olduktan sonra da sağlık için prim ödeyeceksem, yıllardır ödediğim primler nereye gitti. Geçtiğimiz Haziran ayında beni Genel Sağlık Sigortası kapsamına alan Bilecik SGK İl Müdürlüğü, tarafıma tebliğ yazısı göndererek, aylık 53.33 TL prim ödemem gerektiğini söylüyor. Ödemediğim takdirde gecikme cezasına çarptırılacağım gelen yazıda yazıyor. Ben şimdi ne yapacağım. Emekli bir vatandaşın sağlık sigortası primi ödediği hangi kanunda yazmaktadır. Bu konuda yeni bir kanun çıkmıştır da biz vatandaşların mı haberi yoktur. SGK Bilecik İl Müdürlüğü tarafından yapılan bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyorum” dedi. 

sgk-osmaneli’de-emekli-vatandasa--genel-saglik-sigortasi-borcu-cikardi.jpg

Bu haber toplam 6126 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.