“SESİMİZİ DAHA NASIL DUYURALIM”

“SESİMİZİ DAHA NASIL DUYURALIM”

Geçtiğimiz hafta “ÜRÜN ÇOK, YOL YOK” başlıklı haberimizde, Osmaneli Selçik Köyü arazisi içinde bulunan arazi yollarının çok bozuk olduğundan,...

A+A-

Geçtiğimiz hafta “ÜRÜN ÇOK, YOL YOK” başlıklı haberimizde, Osmaneli Selçik Köyü arazisi içinde bulunan arazi yollarının çok bozuk olduğundan, çiftçilerin tarlalarına traktörle bile gitmekte zorlandıklarını yazmıştık.
 26 Nisan 2019 Cuma günü yayınlanan haberimizin üzerinden 18 gün geçmesine rağmen yetkililerden arazi yolları ile ilgili hiçbir giriş gelmemesi nedeniyle arazide tarlası bulunan vatandaşlar gazetimizi arayarak, yollar şikâyetlerini bir kez daha dile getirdiler. Gazetemizi arayan çiftçiler, “Ülkemizde Tarımın durumu ve tarıma verilen önem bizim arazi yollarımızdan belli oluyor. Bizlerin başka işi yok. Bizler tarlalarımızı ekip biçerek, üreterek geçimimizi sağlıyoruz. Fakat bu yıl tarlalarımıza gitmekte zorluk çekiyoruz. Bırakn normal araçla, traktörle dahi tarlamıza ulaşamıyoruz. Fide, su borusu, gübre, ilaç gibi malzemeler götüreceğiz fakat bunda bile zorlanıyoruz. Bizim arazi yollarımızı düzeltecek Bilecik İl Özel İdaresinin bir tanede mi Greyderi yok. Osmanelili İl Genel Meclisi Üyeleri 18 gün önce yapılan haberi görmediler mi? Gördüler ise neden bir girişimde bulunmuyorlar. Şimdi ekim, dikim zamanı, bizler tarlamıza şimdi gidemeyeceksek, ne zaman gideceğiz, ne zaman ürünümüzü ekeceğiz. Yetkililerden arazi yollarımıza bir çare bulmalarını istiyoruz. Bizler üretmek istiyoruz, fakat bunda bile engelleri aşamıyoruz. İl ve İlçe Özel İdare Müdürlüğüne çiftçiler olarak illa bizim mi dilekçe vermemiz gerekiyor. Osmaneli’den oy alarak seçilen İl Genel Meclisi üyeleri bizlerin sesini duysun, bizlere kulak versinler. Binlerce döneüm araziyi kapsayan yollarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz” dediler. 

 


Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum