MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

SEÇMENİN KIZGINLIĞI

A+A-

31 Mart Yerel seçimleri geçmiş seçimlere göre kendi içinde yaşatacağı enteresanlıklarla anılacak bir seçim olarak tarihe geçecektir. Genel seçimlerde yapılan partiler arası İTTİFAK’lar yerel seçimlerde istenilen düzeyde ortaklıkları meydana çıkartmayacaktır. 
31 Mart Yerel seçimleri öncesinde konuştuğumuz seçmenlerin bazıları sandığa gitmeyeceğini oy kullanmayacaklarını söylüyorlar. Partilerinin ittifak yaptıkları partileri bazıları hala içine sindirebilmiş değiller. Bunun yanı sıra kendi partileri içinde yaşadıkları gelgitler de seçmenleri sandıktan uzak tutmaya yetecek gibi. CHP İyi Parti ittifakında CHP adayının son günde adaylıktan çektirilmesi, bazı CHP’lileri kızdırmış durumda. Kendi adaylarının başkanlıktan çektirilmesi bazı CHP’liler için çok büyük bir hata. Yıllarca gönül verdikleri partilerinin adayının olmaması partililer arasında seçimlerde oy verip vermemelerini konuşmaya itiyor. Bazı CHP’liler, “94 Yıllık bir parti olan CHP’nin Osmaneli’de adayı yok. Bizler bu parti için yıllardır herşeyimizi feda ettik. Adayımız yoksa neden gidip oy kullanalım” diyorlar. Aynı gerekçeler Ak Parti seçmeni için de geçerli. Her ne kadar Osmaneli’de MHP ile ittifak olmasa da, Münür Şahin’in aday yapılmaması Ak Parti tabanında da dalgalanmalara sebep oldu. Bazı Ak Parti üyeleri; “Kurulduğu günden bu yana Ak Parti için bizler çalıştık, didindik, partimizi tek başına iktidar yaptık. Osmaneli ilçemizde 3 dönemdir Ak Parti’yi Yerel de iktidar yaptık. Belediye Başkanı adayı belirlenirken bizlere hiç kimse sormadı. Bizlerin yani Ak Parti tabanının aday olarak görmek istediği kişiyi aday bile yapmadılar. Bu nedenle protesto edip sandığa gitmeyeceğiz” diyorlar. 
Evet, 31 Mart seçimleri her yönüyle değişik bir seçim olacak. Bu seçimler en çok oy kullanılmayan veya en çok iptal oyunun çıkacağı seçimler olarak da tarihe geçecek. Bazı seçmenler Millete rağmen bazı şeylerin dayatma ile yapılamayacağını göstermek için 31 Mart’ta sandığa gitmemeyi, oy verselerde geçersiz olacak şekilde oy kullanacaklarını söylüyorlar. 
Parti içidemokrasilerin her geçen gün yok edildiği, yukarıdakilerin “Ben Yaptım Oldu” mantığı ile hareket etmeleri, seçmenleri hem bunaltmış, hem de kızdırmışa benziyor. Bu kızgınlıkla bazı seçmenler kendi partileri haricindeki partilere yönelirlerse hiç şaşırmayın. Belki bugüne kadar hiç oy vermedikleri bir partiye sırf tepki olsun diye yönelecek olan seçmenler, 31 Mart seçimlerinin de kaderini belirleyecek olabilirler. 
31 Mart seçimleri, seçmenlerin kendi partilerine ders verecekleri bir seçim olarak da tarihe geçebilir. Bu nedenle siyasi partiler ve adaylar, karşı tarafın seçmeninden oy alabilmeyi bırakıp, önce kendi seçmeninin gönlünü kazanmak için çalışmalıdırlar. Benden Söylemesi. 
Hoşça Kalın, Dostça Kalın. 

 

Bu yazı toplam 3296 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.