MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

SAYIN VEKİLLER; “BU AYIP SİZLERİN”

A+A-

Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği diye övündüğümüz Bilecik, Ülke genelinde çok da tanınırlığı olmayan bir ildir. Özellikle ulusal TV ve Gazetelerinde, ya çok olağanüstü bir durum olursa çıkan, ya da TV ekranlarında ara sıra hava durumu ile anılan bir ildir. Yıllardır Bilecik’i yönetenlerin ne hikmetse bu tanıtma olayına bir türlü ağırlık vermemelerinin nedeni hep soru işaretidir. 

Bilecik 1. Amatör Küme Futbol ligi geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlar ile başladı. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Bilecik 1. Amatör Küme Futbol liginin başlaması, ülke genelinde diğer iller baz alındığında çok da önemi olmayan, diğer illerde yaşayan insanları pek de ilgilendirmeyen bir olay. Fakat Bilecik 1. Amatör Küme Futbol müsabakalarınn başladığı hafta, Bilecik bir çok ulusal TV kanalında, ulusal gazetelerde haber oldu, yine olumsuz bir olay ile adını Türkiye’ye duyurdu. 

Yıllardır Bilecik İl Merkezinde futbol müsbakalarının oynanacağı bir futbol sahası, yani stadyum yok. Oysa son 10 yılda Türkiye’nin birçok iline öyle stadyumlar yapıldı ki, Avrupa’da eşdeğerleri yok. Şu an itibariyle Türkiye stadyumları ile Avrupa veya Dünya Kupası organizasyonunu en iyi yapabilecek bir ülke konumundayken, ne yazık ki Türkiye’nin bir ili olan Bilecik, 1. Amatör Küme futbol ligini organize edecek bir stadyumu yok. 

Bilecik ilinin 2 milletvekili var. Hemen her dönem bir İktidar Partisinden, diğeri Muhalefetten seçiliyor. Birçok konuda fikir ve iş olarak bir araya gelemiyorlar. Belki de birbirlerini çok da aramıyorlar. Fakat bu konu hakkında hem Bilecik halkı, hem Bilecikli sporve futbolseverler, hem de Bilecik’te spor yapmak isteyen vatandaşlar, her iki vekilin de bu stadyum konusunda bir araya gelmesini istiyorlar. Bu konuda bana yüzlerce mesaj ve Mail geldi. Kuruluşun ve Kurtuluşun beşiği olan Yani hem Osmanlı’nın hem de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı bir il merkezinde futbol oynanacak, spor yapılacak, milli bayramları kutlayacak bir staydumu yok. Sayın Vekillerimiz, bugünküler, bugükülerden öncekiler. Bilecik adına bu ayıp sizlerindir. Konya’ya, Samsun’a, Bursa’ya, Akhisar’a, Sakarya’ya, ülkemizin daha bir çok iline trilyonluk stadyumlar yapılırken, Bilecik neden mahrum bırakılıyor. 

Bakın Bilecik’in 15 Bin nüfuslu ilçesi olan Osmaneli’nde 2 adet futbol müsabakası oynamaya elverişli stadyumu var. Birisi kiralık olmak üzere iki stadyumda Osmaneli Belediyesine ait. Ve Osmaneli Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin bir üçüncü Stadyumu yapmayı planlıyor. Hem de son aylarda siyasi nedenlerden dolayı, kesilen, kırpılan, yontulan imkanlarına rağmen. Bilecik’i Ankara’da temsil eden 2 vekil bir araya gelip Bilecik’e bir Stadyum yaptıramıyorsanız, vallahi bu ayıp sizindir. Hürriyet Gazetesinde, Show TV’de, “DAMSIZ MAÇA GİRİLMEZ” manşetlerine bütün Türkiye gülerken, aslında Bilecik’e değil, Bilecik’e Stadyum yaptıramayan 2 vekilimiz olan sizlere güldüler. Damsız girilmez maç öncesinde Bilecikspor hastası bir kardeşim bana mesaj atmış. Mesajında; “Abi ben bekarım, Sevgilimde yok, Annem 75 yaşında futboldan jhiç anlamaz ve sevmez. Ben şimdi Bilecikspor’u seyretmek için ne yapmalıyım” diyor. Sayın vekiller, ben bu kardeşimize verecek cevap bulamadım, ve aynen şöyle yazdım; “Kareşim bu sorun ne senin ne benim. Bu sorun Bilecik’in 2 Milletvekilinin, sen onlara git, Bilecikspor’un maçlarını seyredebilmen için onlardan kendini evlendirmelerini iste” dedim.

Sayın Vekillerimiz Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün. Partileriniz ayrı, fikirleriniz ayrı, görüşleriniz ayrı. Tamam anladık ta sizler Bilecik Vekilisiniz, hiç olmazsa bu stadyum kosunda bir araya gelin Bilecik’in bu sorununu çözün. 

NOT: Bilecik ASKF Başkanı Sayın Nusret TOSUN: Bırakın Üniversite Stadını, Gelin Bilecik'te oynanacak bütün maçları Osmaneli ilçemizde oynatın. Münür Başkan  Gerekli her türlü yatırımı yapmış, gerekli her türlü kolaylığı da sağlar sizlere. Hiç olmazsa "DAMSIZ MAÇA GİRİLMEZ" diye Türkiye geneline manşet olmazsınız. Saygılarımla. 



 

 

 
Bu yazı toplam 907 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.