SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

3 GÜN BOYUNCA 500 KİŞİNİN AĞIRLANDIĞI SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

A+A-

1308 Osmaneli Belediye Spor Satranç şubesi kurulduktan sonra geçen yıl ilki gerçekleştirilen satranç turnuvasının 2.si 5 Ağustos 2018 Pazar günü ödül töreniyle sona erdi. 3,4,5 Ağustos tarihlerinde Osmaneli’de gerçekleştirilen satranç turnuvasının da ana sponsoru yine "Doğuş Suni Kösele" şirketi oldu.

satranc-turnuvasi-final-(6).jpg 
Yaklaşık 500 Satranç sporcususu ve ailesinin 3 gün boyunca Osmaneli’de ağırlandığı turnuva ile ilgili olarak açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “1308 Osmaneli Belediye Sporumuzun değerli hocası, milli sporcumuz Cumhur Babaoğlu ve eşi milli sporcumuz Ezgi Babaoğlu'nun TSF ile birlikte organize ettiği ve Bilecik TSF şubemizin desteklediği turnuvaya 200'e yakın yarışmacı katılırken, aileleriyle birlikte ilçemizde 500 kişiyi üç gün boyunca ağırladık. Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesislerimiz tamamen dolarken, ilçemizdeki otel ve pansiyonlar doluluk oranına erişti. İlçemizde üç gün boyunca büyük hareketlilik yaşanırken turizmde yükselen değer olan Osmaneli'nin tanıtımı içinde büyük katkı sağlayan organizasyon gerçekleşmiş oldu. Bugün ödül töreniyle sona eren satranç turnuvamıza tüm katılan sporcularımızı kutluyoruz.

satranc-turnuvasi-final-(5).jpg

Satranç sporumuzun ilçemizde kısa bir sürede çok ilgi duyulan spor oldu. Cumhur Babaoğlu, Ezgi Babaoğlu, Halil Oğuz hocalarımızın büyük desteği ve tüm branşlarda işbirliği yaptığımız Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu branşımıza da ilgi göstermesi ve tüm okulların öğrenci ve tesisleriyle destek olması kısa sürede başarılı sonuçlar organizasyonları gerçekleştirmemize ve Türkiye çapında satrançta büyük başarılar elde etmemizi sağladı.

satranc-turnuvasi-final-(7).jpg
27-28-29 Ekim 2018 de yine üç günlük yeni bir satranç turnuvasına ev sahipliği yapacağız. Önümüzdeki yıl turnuvamız "Uluslararası 3.Osmaneli Satranç Turnuvası" olarak daha büyük bir organizasyon olarak geleneksel hale gelecek. Osmaneli Sportif organizasyonlarına devam ediyor. "TTF LEFKE CUP U15 FUTBOL TURNUVASI" Ağustos’ta ilçemizde yapılacak. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 2. gerçekleşecek turnuvaya Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, Boluspor, Eskişehir Spor, Sakarya Spor ve 1308 Osmaneli Belediye Spor katılacak.

satranc-turnuvasi-final-(4).jpg
Kurban bayramı sonrası Beşiktaş Bayan Futbol takımı bir hafta ilçemizde kamp yapacak. İlçemize gelecek üç bayan futbol takımıyla Beşiktaş'ında katılacağı 30 Ağustos Zafer Bayramı Kupası Turnuvası ilk kez ilçemizde gerçekleşecek. Eylül ayının ikinci haftasında bir hafta süreyle devam edecek panayırımızda küçük ölçekli Güreş Turnuvası da ilçemizde düzenlenecek” dedi. 
Osmaneli’nin turizmde yükselen değer olduğunu söyleyen Başkan Münür Şahin açıklamasına devamında “ Turizmde yükselen değer olan Osmaneli Spor, turizminde güzel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Çok kısa sürede birçok organizasyonun yanı sıra Osmaneli spor kulüplerimizin kamp merkezi haline gelecek. Satranç turnuvasında emeği geçen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Değerli hocalarımızın yanı sıra her organizasyonumuzu üstlenen Belediye sporumuzun değerli yöneticileri Ahmet Kaya ve Fikret Atapay'a, Turizm sorumlumuz Süleyman Çakar'a ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.
Üç gün süren turnuvada dereceye giren isimler;

Açık kategoride; Elnur Aliyev birinci , Ömer Amir Akdağ ikinci, Ahmet Yasir Yiğit üçüncü.
En İyi Yerel Kategoride; Emra Kelebek birinci, Zafer Dinç ikinci, Alparsalan Öztürk üçüncü.
En İyi Kadın Kategoride; Gülce Nehir Kara birinci, Dilek Türünz ikinci, Bilgesu Şeker üçüncü.
7 Yaş Kategoride; Sarp Kale birinci, Yusuf Arda Salman ikinci, Ela Saka üçüncü.
8 Yaş Kategoride; 
Ömer Arda Koyuncu birinci, Erdem Şener ikinci, Ahmet Erdem Tiritoğlu üçüncü.
En İyi Ukd’si Olmayan; Orhan Yavuz Osmanoğlu.
En İyi Elosu Olmayan; Beren Sözat

Bu haber toplam 7510 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.