MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

SAHİ SİZ NEREDE HATA YAPMIŞTINIZ?

A+A-

Bilecik ilinde, kuruluşundan bu yana Ak Parti’nin en güçlü olduğu ilçe Osmaneli idi. Bilecik ilinde Ak Parti’nin temelleri adeta Osmaneli ilçesinde atılmıştı. 3 dönem Belediye Başkanlığı, her dönem İl Genel Meclisi üyesi çıkartmış ve Milletvekili Genel seçimlerinde %70’lere varan oy oranlarını yakalamıştı. Özellikle yerel seçimler geldiğinde, Ak Parti’de belediye başkanı kazanılacak ilçeler sıralandığında, Osmaneli ilçesi birinci sıraya yazılırdı. Osmaneli ilçesinde Ak Parti üyeleri hem Genel Başkanlarına, hem partilerine, hem de ilçe başkan ve teşkilatlarına hem güvenir hem de inanırlardı. Ne olduysa 31 Mart 2019 seçimleri öncesinde oldu ve Ak Parti 31 Mart yerel seçimlerinde Osmaneli ilçesinde Belediye Başkanlığında 3. Parti konumuna geriledi ve geriletildi. 31 Mart seçimleri öncesinde bir el Osmaneli teşkilatını karıştırmak ve adeta Ak Parti’ye seçimi kaybettirmek için mikser görevi yaptı. Hem parti teşkilatını karıştırıp allak bullak etti, hem de partiyi 3. Parti konumuna getirdi. Elbetteki bunu dışarıdan birileri gelip te yapmadı. Muhalif partilerinden birileri gelip te, Osmaneli ilçesinde Ak Parti’yi karıştırmadı. Ne yapıldıysa, ne edildiyse, seçimi kaybetmek adına ne gerekliyse, partinin içinden ve en tepelerinden birileri bu işi halletti. 
31 Mart seçimleri öncesinde parti teşkilatı atamaları, atanan ilçe başkanının yetkisinin onaylanmayıp, seçime üç gün kala yeni bir başkan ve yönetimin atanması, her atamada birilerinin küstürülüp parti dışında bırakılması yapılan fahiş hatalardı. Fakat Osmaneli ilçesinde yapılan en büyük hata, geçmiş beş yılda Osmaneli ilçesinde başarılı hizmetlerde bulunmuş olan,  Ak Parti’li Belediye Başkanının aday gösterilmeyişiydi. Bu hataya ek olarak, bir önceki seçimde MHP’den aday olan şahsın getirilip Ak Parti’den Belediye Başkanı adayı yapılması idi. Yapılan bu hatayı, Osmaneli ilçesinde yaşayan partili partisiz,  fakat özellikle Ak Parti üyeleri bir türlü kabullenemediler.  Yapılan bu hata neticesinde, 31 Mart seçimlerinde Ak Parti, Bilecik ilinde en güçlü olduğu ilçede 3’ncü parti konumuna düştü. Ak Parti’yi 3’ncü Parti konumuna düşürenler, seçimlerin ardından hiçbir şey olmamış gibi davranıp, kendilerini haklı çıkartacak bazı sebepler arayarak ve kendilerince bazı sebepler üreterek koltuklarında oturmaya devam ettiler. Tabi ki arkalarına aldıkları bir güç ile. Kim di bu güç, Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı idi. Münür Şahin’in aday yapılmamasında, Mustafa Kürek’in Ak Parti’ye getirilerek aday yapılmasında ki en büyük faktör olan Milletvekili Selim Yağcı, gelinen bu süreci parti tabanıyla hiç istişare etmedi. Üç Beş kişi haricinde kimse ile konuşmadı. Ben ne dersem, ben kimi işaret edersem aday o olur dedi.  Aynı şekilde teşkilat yapısıyla da oynaması, Osmaneli ilçesinde hezimeti getiren sürecin önünü açtı. 31 Mart öncesinde 11’de 11 yapacağız diyenler, 1 Nisan sabahı, adeta 1 NİSAN ŞAKASI gibi, fakat şaka olmayan gerçeklerle yüz yüze kaldılar. 1 Nisan Sabahına 11’den;  en küçük 2 ilçe ve 2 Belde Belediyesi ile 4 rakamıyla uyandılar.
Gelinen Süreçte;  
Bağımsız Belediye Başkanı Münür Şahin’i geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Merkezi, Ak Parti’ye davet etti. Münür Şahin’in Ak Parti’ye geçiş süreci henüz resmiyet kazanmadan, Ak Parti, Osmaneli ilçesinde bir kez daha karıştı. 31 Mart öncesinde atanmış olan ilçe başkanı ve yönetimi ile birlikte seçilmiş İl Genel Meclisi Üyesi ve 2 Belediye Meclisi üyesi de Parti’den istifa ettiler. Sebep? Ak Parti Genel Merkezinin Münür Şahin’in Parti’ye dönmesini kendilerine sormadığı gerekçesi ile. Peki, Münür Şahin aday yapılmadığında “BU GENEL MERKEZİN KARARIDIR, HERKES SAYGI DUYMALIDIR” diyenler, Münür Şahin’in Genel Merkezin kararı ile partiye dönüşü konusundaki “GENEL MERKEZİN KARARINA NEDEN SAYGI GÖSTEREMEDİLER” acaba? En başta partiyi mikser gibi karıştıran el buradada mı devreye girdi diye insan düşünmeden edemiyor. Münür Şahin’in partiye dönmesini kesinlikle istemeyenlerin, bu istifalarda ne kadar dahli vardır? Bir partide ilçe başkan ve yönetimi, hatta seçilmişleri istifa ederken, o partinin başta İl Başkanı ve Milletvekili istifanın yaşandığı ilçeye gelip te; “Hayırdır Arkadaşlar, neden İstifa Ediyorsunuz” demesi gerekmez mi? Elbetteki gerekir. Fakat Osmaneli Ak Parti İlçe Başkanı ve Yönetiminin görevlerinden ve partilerinden istifa etmeleri sürecinde, ne Milletvekili, ne de İl Başkanı Osmaneli İlçesine gelmediler. Burada akıllara bir başka soru  geliyor ; "Gelmediler mi? Gelemediler mi? Ak Partinin hem İl Başkanının, hem de Milletvekilinin bugünkü konumlarına gelmelerinin en büyük nedeni Osmaneli ilçesidir. Çünkü Osmaneli Ak Parti’nin Bilecik ilindeki kalesidir. Ne yazık ki, Ak Parti’nin başta Milletvekili ve İl Başkanı bu kaleyi düşürmüşlerdir. Sırf kendi ihtirasları ve Ego’ları yüzünden Ak Parti’nin en güçlü olduğu ilçesini yaralamışlardır.  Başta Ak Parti’nin Milletvekili ve İl Başkanı, 31 Mart seçimleri öncesinde yaptıkları hatayı, Genel Merkezlerine anlatacak yüzü kendilerinde bulamamaktadırlar. İş işten geçmiştir. Münür Şahin tekrardan “AK PARTİ”lidir. Bu saatten sonra, “Ben İl Başkanı Olduğum Müddetçe Münür Şahin Ak Parti’nin Kapısından İçeri Giremez” diyen İl Başkanı da, “Trenden İnen Bir Daha Bu Trene Binemez” diyen Ak Parti’nin Milletvekili de takkelerini önlerine koyup düşüneceklerdir.  BİZ NEREDE HATA YAPTIK DİYE!

 

Bu yazı toplam 5400 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum