SAHADA OYNANAN FUTBOL, SAVAŞ DEĞİL

SAHADA OYNANAN FUTBOL, SAVAŞ DEĞİL

Ülke genelinde yaşanan gerginlikler, ilimizdeki spor müsabakalarında da baş gösteriyor. Yıllarca Bilecik Bozüyük arasında yaşanan durumlar herkesin malumu. Bilecikspor...

A+A-

Ülke genelinde yaşanan gerginlikler, ilimizdeki spor müsabakalarında da baş gösteriyor. Yıllarca Bilecik Bozüyük arasında yaşanan durumlar herkesin malumu. 
Bilecikspor ile Bozüyük spor arasında oynanan maçlarda, gündemi oynanan oyun değil, taraftarlar arasında meydana gelen kavgalar oluşturuyordu. Tribünlerden birbirlerine edilen küfürler, taşlamalar, hemen her maçta yaşanıyordu. Oysaki sahada sadece spor yapılıyordu, savaş değil. Hem de biri il merkezi, diğeri ilçesi. Tribünlerde birbirlerine küfür eden, taş atan, kavga edenlere baktığınızda 15 – 16 yaşlarındaki çocuklar idi. Belki de Bilecik’te yaşayan Bozüyük’e, Bozüyük’te yaşayan da Bilecik’e hayatında hiç gitmemiş, oralarda hiç tanıdığı olmayan küçücük çocuklar. Neden, niçin küfür ederler, rakip takım taraftarına sataşırlar bilen yok. Yıllarca öyle gelmiş, büyüklerinden öyle görmüşler onlarda devam ettiriyorlar. 
Bozüyükspor kapanınca, bu olaylar biraz olsun azalır mı derken, günümüzde de Bilecik Osmaneli arasında taraftar kavgaları başladı. Dün Bozüyük, bugün Osmaneli, yarın hangi ilçe belli değil. Bu gerginlik, bu ayrışma, bu kızgınlık nedir nedendir, bilen varsa lütfen söylesin. Üç beş dengesizin egolarını tatmin etmeleri için, tribündeki o gencecik çocukları kışkırtmaları mı? Başka şeyler mi? Nedir Allah Aşkına. Geçtiğimiz Cumartesi günü Osmaneli’de oynanan Gençlerbirliği, Bilecikspor arasında da aynı gerginlik yaşandı. Sahada 22 futbolcu dostça, kardeşçe mücadele ederken, tribünlerdekilerin kavgalarına akıl sır erecek gibi değil. Nedir ki bölüşüp paylaşamadıkları. Adı üzerinde sahada yapılan iş spor. Elbette yenen de olacak, yenilen de. Aynı ilin, ilçelerinin mensubu olan o gencecik çocukları tribünlerden küfür ettiren, kavgaya sebep olan nedir? Eğer sebep şampiyonluk ise, yarın akacak bir damla kan, Allah korusun yitirilecek bir can değer mi bir Şampiyonluğa. 
Bilecik ilinin büyükleri, ağabeyleri, ileri gelenleri, idarecileri, bu işe bir son verecek hamleleri şimdiden yapmalılar. Yarın çok geç olabilir. Takımların başkan ve idarecileri yaptıklarının sadece bir spor olduğunu, Bileciklilerin ilçeleriyle, köyleriyle birlikte kardeş olduğunu, savaşa değil maça gittiklerini taraftarlarına lütfen anlatsınlar, taraftarlarına sahip çıksınlar. Yarın daha kötü şeyler olmadan küfüre, kavgaya, kargaşaya son versinler. 

sahada-oyanan-savas-degil-futbol.jpg

sahada-oyanan-savas-degil-futbol2.jpg

Bu haber toplam 2231 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.